Saat 11.00 ve 16.00 arası sokağa çıkmayın uyarısı! Yaşlı ve çocuklar dikkat: Bu sefer nedeni korona değil

Saat 11.00 ve 16.00 arası sokağa çıkmayın uyarısı! Yaşlı ve çocuklar dikkat: Bu sefer nedeni korona değil

Türkiye genelinde uzmanlardan uyarı geldi. Yaşlı ve çocukların özellikle dikkat etmesi gerektiği paylaşılırken, saat 11.000 ve 16.00 arası dışarı çıkmayın uyarısı yapıldı. Bu kez uyarının nedeni korona değil....

Uzmanlar sokağa çıkmayın uyarısı yaptı fakat bu kez nedeni korona değil. Özellikle yaşlı ve çocukların bu uyarıyı dikkate alması gerektiği paylaşıldı. Türkiye genelinde bu uyarıya kulak asılması önem taşıyor. İşte nedeni...

DIŞARI ÇIKMAYIN!

Türkiye genelinde yapılan uyarıların ardından o saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiği paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu değerlendirmesine göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzeirnde seyrediyor. Ülkemizin güney kesimlerinde ve diğer kesimlerinde etkili olan sıcak havanın pazartesi günü itibariyle kuzey, iç ve doğu kesimlerinde artış göstereceği öngörülüyor.

BÖLGE BÖLGE UYARI GELDİ

Hava durumu verilerine göre, önümüzdeki hafta itibariyle kıyı kesimlerde sıcaklık mevsim normallerinin 1 - 3 derece, Marmara Bölgesi'nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde 4 - 8 derece üzerinde yer alması tahmin ediliyor.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN

Sıcaklıkların yüksek olmasıyla beraber, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı yapıldı. Mevsim normalleri üzerinde yer alan sıcaklıklara karşı tedbirli olunması gerektiği paylaşıldı. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar, hamileler ve çocukların gün içerisinde en sıcak saatler olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanlara çıkmaması yönünde uyarılar yapıldı. Sıcaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN