Pepsi İsrail malı bir şirket mi? Pepsi ile ilgili kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Pepsi İsrail malı bir şirket mi? Pepsi ile ilgili kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Orta Doğu'da tekrardan ateşlenen İsrail ve Filistin savaşı tüm dünyayı ayağa kaldırmış durumda. İsrail haksız zulmü devam ederken Müslüman ülkelerinden peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle ekonomik açıdan boykot edilen İsrail ürünleri gündemdeki yerini koruyor. 'Pepsi İsrail malı bir şirket mi?' sorusu merak konusu oldu. Pepsi ile ilgili kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı! Bunu öğrenince bir daha ağzınıza Pepsi sürmeyeceksiniz.

Tüm dünyanın gözünün çevirdiği Gazze'de haksız bir savaş sürmeye devam ediyor. İsrail ve Filistin arasındaki savaş tüm Orta Doğu'da tedirginliğe neden olurken tüm Müslüman ülkeleri İsrail'e karşı boykot başlatmış durumda. İsrail tarafından üretilen ürünler boykot edilirken 'Pepsi İsrail malı bir şirket mi?' sorusu merak konusu oldu. Beklenen açıklama geldi. Pepsi ile ilgili kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı. Bunu duyunca bir daha evinize Pepsi almayacaksınız!

PEPSİ İSRAİL MALI BİR ŞİRKET Mİ?

PepsiCo, dünyanın en büyük gıda ve içecek şirketlerinden biridir. Şirket, Pepsi Cola, Lipton, Quaker Oats, Frito-Lay ve Gatorade gibi çok çeşitli markaların sahibi ve üreticisidir. PepsiCo'nun sermaye yapısı, şirketin halka açık bir şirket olması nedeniyle karmaşıktır. Şirketin hisselerinin %70'i halka açıktır, geri kalan %30'u ise kurumsal ve bireysel yatırımcılara aittir.

hghggh-2023-10-26t142327-888.jpg

PepsiCo'nun kurucusu ve ilk CEO'su Caleb Bradham, bir Hristiyandı. Bradham, 1898 yılında Kuzey Carolina'da Pepsi Cola'yı icat etti. Şirket, 1965 yılında Frito-Lay ile birleşerek PepsiCo'yu oluşturdu.

KİMSE BUNU BİLMİYORDU... DUYUNCA BİR DAHA EVİNİZE SOKMAYACAKSINIZ!

PepsiCo'nun yönetim kurulunda ve üst düzey yönetim kadrosunda Yahudi kökenli kişiler bulunmaktadır. Ancak, şirketin sermayesinin Yahudilere ait olduğu iddiaları doğrulanmamıştır. PepsiCo'nun Yahudi sermayeli olduğu iddiası, genellikle internette ve sosyal medyada ortaya atılır. Bu iddiayı desteklemek için genellikle şu iddialar öne sürülür:

  • PepsiCo'nun yönetim kurulunda ve üst düzey yönetim kadrosunda Yahudi kökenli kişiler bulunmaktadır.
  • PepsiCo, İsrail'de önemli bir yatırıma sahiptir.
  • PepsiCo, Yahudi vakıflarına ve örgütlerine bağış yapmaktadır.
  • PepsiCo'nun Yahudi Sermayeli Olmadığını İddia Edenler

PepsiCo'nun Yahudi sermayeli olmadığını iddia edenler, şu argümanları öne sürmektedir:

  • PepsiCo, halka açık bir şirkettir ve hisselerinin %70'i halka açıktır.
  • PepsiCo'nun yönetim kurulunda ve üst düzey yönetim kadrosunda Yahudi kökenli kişiler bulunması, şirketin Yahudi sermayeli olduğu anlamına gelmez.
  • PepsiCo'nun İsrail'de önemli bir yatırıma sahip olması, şirketin Yahudi sermayeli olduğu anlamına gelmez.
  • PepsiCo'nun Yahudi vakıflarına ve örgütlerine bağış yapması, şirketin Yahudi sermayeli olduğu anlamına gelmez.

hjjhhj-2023-10-26t142225-484-001.jpg

Sonuç

PepsiCo'nun Yahudi sermayeli olduğu iddiaları, kanıtlanmamış iddialardır. Şirketin halka açık bir şirket olması ve hisselerinin %70'inin halka açık olması, şirketin Yahudi sermayeli olmadığına işaret etmektedir.

İSRAİL MALI OLAN ÜRÜNLER NELER?

Gıda ürünleri

Danone, Maggi, Jacobs, Banana, McDonald's, Burger King, Knorr, Calve

Temizlik ürünleri

Air Wick, Ajax, Aldays, Alo Ariel Axe Calgon, Cif, Clear, Clit Bang, Colgate Dettol, Dove Elidor, Head & Shoulders, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal (Şampuan), Lux, Max Factor, Nıvea Omo, Oral-B, Palmolive, Pantene, Prima, Rejoıce, Protex, Rejoice, Rexona, Rinso, Sensodyne, Viecnetta Vileda, Vanish, Vaseline, Veet

Giyim ürünleri

Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN