Pandemi alışkanlıklarımızı değiştirdi: Temizlik kağıdı tüketiminde büyük artış

Pandemi alışkanlıklarımızı değiştirdi: Temizlik kağıdı tüketiminde büyük artış

Pandemi dönemi, Türkiye'de temizlik kağıdı kullanımını kişi başı 5 kilogramdan 8 kilograma çıkardı. Bu rakam Avrupa'da 20, Amerika'da ise 25 kilogramı buluyor.

Pandemi dönemi, birçok alışkanlığımızı değiştirdiği gibi temizlik kağıdı kullanımını da yüzde 60 oranında artırdı. Türkiye’de kişi başına düşen temizlik kağıdı tüketimi, pandemi öncesi 5 kilogram iken, pandemiyle birlikte 8 kilograma çıktı. Bu rakamlar, Avrupa’da 20 kilogram, Amerika’da ise 25 kilogramı buluyor.

Kağıt endüstrisinin ilk uluslararası fuarı olan Paper Eurasia Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 26-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen fuara Kocaeli merkezli DDC Makine de katıldı.

'TEMİZLİK KAĞIDI KULLANIMIMIZ ARTIYOR'

Temizlik kağıdı kullanımının arttığını ifade eden DDC Makine Yönetim Kurulu Üyesi Akın Ertekin, Türkiye’nin temizlik kağıdı kullanımında Batı Avrupa’nın gerisinde olduğunu belirtti. Ertekin, “Türkiye olarak pandemi öncesinde 5 kilogram seviyelerinde bir tüketimimiz vardı kişi başı. Pandemiyle bu 8 kilograma çıktı. Ama hala batı dünyasının ortalamasının gerisindeyiz. O Avrupa’da 20 kilogram üzerinde, Amerika’da bu 25 kilogramlara buluyor. Daha gidecek yolumuz var ama Türk toplumu olarak temizlik kağıdını kullanımımız gittikçe artıyor” dedi.

'YENİ KAĞIT FABRİKALARININ KURULMASINA İMKAN SAĞLIYOR'

Türkiye’de temizlik kağıdı kullanımının artması, yeni kağıt fabrikalarının kurulmasına olanak sağlıyor. Ertekin, “Her geçen gün kilo başı tüketimin artması yeni kağıt fabrikalarının kurulmasına imkan sağlıyor. Onların yeni kağıt fabrikaları demek bu malların yeni tuvalet kağıdı ve havlu gibi peçete gibi ürünlere dönüştürülmesi demek. O yüzden daha yolumuzun uzun ve güzel olduğunu düşünerek açıkçası faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN