Otomobil alıp satacaklar dikkat! 1 Temmuz'da doluyordu, 6 ay-6 bin km' düzenlemesi uzatıldı

Otomobil alıp satacaklar dikkat! 1 Temmuz'da doluyordu, 6 ay-6 bin km' düzenlemesi uzatıldı

Otomobil alım satım yapacaklara uyarılar peş peşe geldi. Süre 1 Temmuz'da tamamlanıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda sıfır otomobil istismarının önüne geçilmesi için 6 ay 6000 kilometre sınırını getiren düzenlemenin süresi 1 Ocak 2025'e uzatıldı. İşte tüm detaylar…

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda sıfır otomobillerin tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6000 kilometre sınırı doldurulmadan satış işlemlerinin yapılamayacağı belirtildi. Düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olduğu belirtilirken ikinci elde yüksek fiyat sınırlamasının da aynı kategoride yer aldığı vurgulandı. İşte tüm detaylar…

OTOMOBİL SAHİPLERİ DİKKAT!

Araç alım ve satım işlemleri doğrultusunda geçtiğimiz süreçte getirilen 6 ay ve 6.000 kilometre sınırlaması ile birlikte denetimlerde arttırıldı. Yasağa uymayan oto galerileri için 52 milyon TL ceza kesilirken kısıtlamaya aykırı hareket edenlere ise 90 milyon TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Araç Alım Satımında Noter İşlemleri Hakkında Merak Edilenler

Düzenleme ile birlikte sıfır taşıtların ikinci el düşürülerek satışa sunulup haksız kazanç sağlamasının önüne geçildiği vurgulandı. Bu kapsamda yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Sıfır taşıt arzının artmasına katkı sağlanarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin taşıta ulaşmalarına imkân sağlanmış ve otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışları engellenerek tüketici mağduriyetleri ortadan kaldırılmıştır. Bu doğrultuda, söz konusu kazanımlar göz önünde bulundurularak, ilgili iki düzenlemenin de 6 ay süreyle, 1 Ocak 2025 tarihine kadar yeniden uzatılmasına Ticaret Bakanlığımızca karar verilmiştir”

Araç Alım Satım Masrafları - 79000 TL nasıl 87000 oldu? | Akilli Bütçe

Düzenleme doğrultusunda ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesi ile birlikte ikinci el motorlu kara taşıt ticareti ile iştigal edenlerin yanı sıra bir takvim yılı içerisinde yetki belgesi bulunmayan 3 ve üzerinde ikinci el motorlu kara taşıt satışı yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin 6 ay ve 6.000 kilometre düzenlemesine aykırı yapılan satışların noterlikler tarafından engellenmesi düzenlemesi devam edecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN