Öğrencilere çok kötü haber: Yüzde 70 zam! Birçok öğrenci vazgeçecek, eğitime zam darbesi

Öğrencilere çok kötü haber: Yüzde 70 zam! Birçok öğrenci vazgeçecek, eğitime zam darbesi

Eğitim sektöründe birçok kaleme zam yapıldı. Öğrencilerin sıkça tercih ettiği açık öğretim üniversite harçlarında da artışa gidildi. İşte, zamlı AÖF harç ücretleri...

Ekonomik kriz nedeniyle her ürün ve hizmete zam gelirken eğitim sektörü de bundan nasibini aldı. Eğitim ödemelerine gelen zam dudak uçuklattı. Eğitim masraflarındaki artış, birçok öğrenciyi zor duruma sokacak.

AÖF HARÇ ÜCRETLERİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Yenicag'da yer alan habere göre, 2024-2025 eğitim-öğretim sezonunda, sınavsız ikinci üniversiteye başvurmak isteyen adaylar, geçen sezona göre yüksek fiyatlarla karşılaşabilir.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi'ne (AÖF) kayıt yaptırmak veya mevcut kaydı yenilemek isteyenler yüzde 69'a varan zam oranlarıyla karşı karşıya. Geçen sezon 1180 TL olan bazı bölümlerin ücretleri yeni sezonda 1995 TL'ye yükseldi.

AÖF HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR?

AÖF bölümlerindeki harç ücretler, 2024-2025 eğitim-öğretim sezonu için şöyle güncellendi:

İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri: 1995 TL

Mühendislik Fakültesi: 2430 TL

Yabancı Dil Eğitimli Programlar: 3400 TL

aof-harc-ucretleri.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN