O kentte evini kentsel dönüşüme verenlere yenileme maliyeti ve kira yardımı desteği! Belediye başkanı resmen duyurdu

O kentte evini kentsel dönüşüme verenlere yenileme maliyeti ve kira yardımı desteği! Belediye başkanı resmen duyurdu

Depreme karşı eski apartmanların hızlıca yenilenmesi gerekiyor. Bir büyükşehir belediyesi, apartmanını belediye aracılığıyla kentsel dönüşüme veren vatandaşlara yenileme maliyeti ve kira ücreti yardımında bulunuyor. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, kentsel dönüşüm ve riskli yapıların yeniden yapımına destek verilmesi üzerine aldığı kararların ayrıntıları belli olmaya başladı. İBB'nin kararları doğrultusunda emeklilere kira yardımı yapılacak.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, İBB Meclisi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına geniş yer tutan riskli yapılarda yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması, ilçe belediyeleriyle hızlı tarama ile bina incelenmesinde ortak hizmet protokolünün yapılması kararı alınmıştı.

EVİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜME VERENLERE KİRA YARDIMI

Konuya ilişkin açıklama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, videolu bir bilgilendirme yaparak, "Bu haberi, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerimizin görmesini sağlayalım. Yenileme maliyetinin yüzde 65'ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin Türk Lirası da kira desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

ibb-kentsel-donusum-basvurusu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN