Nesli tükenme riski olan hayvanları yerleştirecekleri yer şaşkına çevirdi! Bilim insanlarından çılgın proje

Nesli tükenme riski olan hayvanları yerleştirecekleri yer şaşkına çevirdi! Bilim insanlarından çılgın proje

Dünya genelinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanları korumak amacıyla iddialı bir proje hazırlanıyor. Bilim insanları, tehlike altındaki türleri bir 'gezegene' yerleştirmeyi planlıyor. İşte detaylar...

Bilim insanları, nesli tükenmekte olan hayvanları Ay'a yerleştirmek için iddialı bir plan açıkladı.

Ay'daki depolama tesisi, Dünya'nın en çok risk altında olan hayvan türlerinden örnekleri saklamamızı sağlayabilir.

Bilim insanları, hayvanların gezegenimizdeki risklere maruz kalmadan saklanmasını olanak tanıyacağını dile getiriyor.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARIN KAYDI TUTULACAK

Araştırmacılar, Dünya'da kaybedilme riski olan hayvanların uzun süreli kaydını tutmak için Ay'a yerleştirilebileceğini savunuyor. Kayıtlar, kriyoprezervasyon (dondurularak -çn.) yoluyla işe yarar halde saklanabilecek.

Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi ve Koruma Biyolojisi Enstitüsü'nden Mary Hagedorn'un öncülüğündeki ekibin yazdığı yeni makalede, bilim insanları Ay yüzeyine inşa edilmiş bir depolama tesisi hayal ediyor.

AY'IN EN SOĞUK YERİNE İNŞA EDİLECEK

OdaTV'de yer alan habere göre, tesisin Ay'ın her zaman gölgede kalan kutuplarına yakın bölgelere yerleştirilmesi faydalı olabilir. Orada sıcaklıklar -196 derecenin altında kaldığı için tesis bir buzdolabı işlevi görebilir.

Araştırmacılar, böylelikle biyolojik örneklerin uzun süreli saklanabileceğini ileri sürüyor.

Tesisi Ay'da tutmak insan müdahalesine veya tesisi soğuk tutmak için sürekli bir güç kaynağına ihtiyaç duyulmayacağı anlamına gelir. Bu iki nokta, Dünya'daki benzer bir deponun karşılaşacağı ana tehditlerden ikisi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN