Ne Anzer balı, ne deli bal! En etkili ve şifalı bal buymuş: Faydası diğerlerini solda sıfır bırakıyor

Ne Anzer balı, ne deli bal! En etkili ve şifalı bal buymuş: Faydası diğerlerini solda sıfır bırakıyor

İçerisinde bulunan güçlü besin değerleri ile birlikte sağlık açısından son derece değerli bir ürün olarak bilinen bal, çeşitleri ile de birbirinden ayrılıyor. Her balın farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu kez şifasıyla ne Anzer balı ne de deli bal ön plana çıkıyor. En etkili ve şifalı bal belli oldu. İşte en faydalı bal çeşidi…

Güçlü antioksidan özellikleri ile dikkat çeken ballar farklı çeşitleri ile de sofralardaki yerini alıyor. Türkiye'de en çok bilinen ballar arasında yer alan Anzer ve deli bal bu balın yanında solda sıfır kaldı. Beni Yeni Zelanda'da yetişen Manuka ağacının çiçeklerinden elde edilen ve diğer ballara kıyasla benzersiz bir şifa sunan manuka balı yüksek düzeyde metilglioksal (MGO) içermektedir.

EN ŞİFALISI SEÇİLDİ

Yeni Zelanda'nın verimli topraklarında yetişen ve manuka ağacının çiçeklerinden elde edilen manuka balığı içerisinde yüksek düzeyde metilglioksal barındırmaktadır. Antibakteriyel, antienflamatuar ve antioksidan özellikleri ile bilinen bu bal enfeksiyon tedavisinden yaraların iyileşmesine kadar pek çok farklı alanda etkili oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren manuka balı sindirim sağlığını destekleyerek mide ülseri ve reflü gibi sorunlarında önüne geçiyor. Kanser türleri üzerinde de etkin rol oynayan manuka balının şifası herkese hayrete düşürüyor.

Şifalı Manuka Balı Nasıl Tüketilir? Faydaları Nedir? | Live to Bloom

MANUKA BALININ ŞİFASI NEDİR?

Yapılan araştırmalar doğrultusunda meme kanseri üzerinde etkili olduğu ortaya çıkan manuka balının potansiyel olarak kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ve bazı durumlarda hücre ölümüne yol açtığı gözlemlendi.

Manuka balı içerisinde bulunan MGO ve diğer biyokaktif bileşenler Kanser hücrelerinin çoğalmasını engellerken tümör oluşumunu baskılamaktadır. Östrojen hormonunu pozitif etkileyen manuka balığı meme kanseri hücre dizilerinde tümör hücrelerinin büyümesinin %84 oranında azaltmaktadır.

BAL AVCISI YABAN BALI (muhteşem bir bal avı) - YouTube

Bununla birlikte meme kanseri tedavisinde kullanılan tamoksifen gibi hormon baskılayıcı ilaçların etkisini artıran manuka balı diğer ballara göre üstün Antibakteriyel ve antioksidan özellikleri de içerisinde saklıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN