Narin'i arama çalışmalarında 6. gün: Asılsız ihbarlar aileyi bezdirdi

Narin'i arama çalışmalarında 6. gün: Asılsız ihbarlar aileyi bezdirdi

8 yaşındaki Narin Güran'dan 11 Ağustos'ta 15.00 sıralarından beri haber alamayan ailesinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine Diyarbakır Kırsal Tavşantepe Mahallesi ve çevresinde 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Narin'i bulmak için jandarma ekiplerince, Güran ailesinin evinin de bulunduğu mahalledeki bazı evlerde ve mahalle içerisinde arama gerçekleştirildi.

Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında yaklaşık 20 kilometre boyunca arama çalışması yürüttü.

narinn.png

AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.

VALİLİKTEN KAN İZİ AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, 5 gündür kayıp 8 yaşındaki Narin Gürkan’a ait olduğu iddia edilen kan izinin başka bir çocuğa ait olduğunu duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, 5 gündür kayıp olarak aranan Narin Güran’ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı görüldüğü, kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edildiğini bildirdi.

Açıklamada, “Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir. Her türlü önemli gelişmeden kamuoyu vakitlice bilgilendirilecektir” denildi.

narin7.jpg

PEDAGOG EŞLİĞİNDE CANLANDIRMA

Ayrıca, Narin’in 21 Ağustos’ta güvenlik kameralarına en son yansıdığı bölgede, yürüdüğü arkadaşlarından ikisiyle canlandırma yapıldı. Pedagog eşliğinde yapılan canlandırmada çocuklar Narin’i en son gördükleri yeri jandarmaya gösterdi.

ASILSIZ İHBARLAR BEZDİRDİ

8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunabilmesi için hava destekli arama çalışmalarında şu ana kadar herhangi bir ize rastlanmadı. Aileye yapılan asılsız ihbarlar, anne babayı bezdirmiş durumda. Narin’in anne ve babası, asılsız ihbarlarda bulunanların vicdan yoksunu olduklarını söyleyerek, telefonlarını kapattıklarını söylediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN