Müjdeler olsun Türkiye! Çok büyük belaydı, sonunda gidiyor: Herkes bilsin, güzel haberlere hasret kalmışız

Müjdeler olsun Türkiye! Çok büyük belaydı, sonunda gidiyor: Herkes bilsin, güzel haberlere hasret kalmışız

Meteorolojiden güzel haber geldi! Uzun zamandır devam eden o sorun sonunda gidiyor! Müjdeler olsun Türkiye! Çok büyük belaydı, ülkemize veda ediyor. Derin bir nefes alabiliriz. Herkes bilsin, güzel haberlere hasret kalmışız...

Uzun süredir Türkiye'nin kıyılarında deniz suyu sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle yaşanan sorunlar, nihayet sona eriyor. Meteoroloji kaynaklarından gelen bilgilere göre, İstanbul ve Karadeniz kıyılarında deniz suyu sıcaklıkları önemli ölçüde düştü.

DENİZ SUYU SICAKLIKLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Meteoroloji kaynaklarından Hava Forum sayfası, uzun süredir devam eden poyrazın İstanbul ve Karadeniz2de deniz suyu sıcaklıklarını düşürdüğünü duyurdu. Hava Forum’un verdiği bilgilere göre, deniz suyu sıcaklıkları yüksek seviyelere çıkmışken yaşanan upwelling sayesinde Adalar’da 19 dereceye, Zonguldak-Kastamonu hattında ise 16-17 derecelere düştü.

UPWELLİNG NEDİR?

Upwelling, denizlerde dipteki soğuk suyun kuvvetli rüzgarlar nedeniyle yüzeye çıkmasıdır. Bu olay, özellikle kıyı bölgelerinde deniz suyu sıcaklıklarının aniden düşmesine neden olur. İstanbul ve Karadeniz kıyılarında gerçekleşen upwelling, deniz suyu sıcaklıklarının hızla düşmesine yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN