Muhalefetten Meclis’e Can Atalay başvurusu

Muhalefetten Meclis’e Can Atalay başvurusu

AYM, TBMM tarafından Gezi Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Silivri Cezaevi'nde bulunan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının yok hükmünde olduğunu tespit etmesinin ardından muhalefet partileri TBMM'yi olağanüstü toplanmaya çağırdı.

Yüksek Mahkeme, oy çokluğuyla Gezi Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Hatay'da TİP Milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğuna karar verdi. Kararın ardından muhalefet partileri verdikleri ortak dilekçe ile TBMM Genel Kurulu'nu 16 Ağustos Cuma günü olağanüstü toplanmaya çağırdı.

Dilekçede CHP lideri Özgür Özel, CHP Grup Başkan Vekilleri, Murat Emir, Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkan Vekilleri Selçuk Özdağ ve Bülent Kaya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, DEVA Partisi Milletvekili İdris Şahin, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca'nın imzaları yer aldı.

Toplantı çağrısının gerekçesinde Yargıtay ile AYM arasında ihtilaf doğduğuna dikkat çekilerek AYM kararlarına rağmen Can Atalay'ın hürriyetinden mahrum bırakılmaya devam edildiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN