TÜİK'in açıkladığı enflasyona verisine muhalefet partilerinin liderleri sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu: “TÜİK’in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir.” Akşener: “Bay Kriz'in öngörüsüzlüğü tam gaz devam ediyor.” Davutoğlu: “İşte sizin ekonomistliğiniz bu kadar.” Babacan: “Yine maşallah çok hassas tartmışlar. Enflasyon yüzde 78.62 imiş.”
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon haziran ayında aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. ENAG ise enflasyonu yıllık bazda yüzde 175.5 olarak hesapladı.
Muhalefet liderleri, TÜİK'in açıkladığı rakamın gerçekçi olmadığını ifade ederek verilere sert tepki gösterdi. 2022 bütçesinde gösterilen enflasyon verisiyle gelinen noktaya dikkat çeken liderler hükümetin ekonomiden anlamadığını yineledi.
“TÜİK’İN BU YALANI, EMEKLİNİN, MEMURUN CEBİNDEN ÇALMAK DEMEKTİR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kaılıçdaroğlu:
"ENAG yıllık yüzde 176 enflasyon açıkladı, TÜİK yüzde 79. Pazar, market ortada. TÜİK’in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir. Recep Tayyip Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!"
“BAY KRİZ'İN ÖNGÖRÜSÜZLÜĞÜ TAM GAZ DEVAM EDİYOR”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:
“Geçtiğimiz hafta, 2022 yılı Bütçe Kanunu'nda yüzde 9.8 olarak öngörülen enflasyonun, yüzde 73.5'e ulaşmasındaki rezaleti dile getirmiştik. Bugün ise TÜİK'in açıkladığı rakamlarla bile enflasyon yüzde 78.6'ya tırmandı. Yani Bay Kriz'in öngörüsüzlüğü tam gaz devam ediyor...”
“İŞTE SİZİN EKONOMİSTLİĞİNİZ BU KADAR”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:
“Cumhurbaşkanının 'Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz' demesinin üstünden tam 11 ay geçti. O gün enflasyon yüzde 18.9 idi. Şimdi TÜİK verileri ile bile yüzde 78.6. İşte sizin ekonomistliğiniz bu kadar.
“YİNE MAŞALLAH ÇOK HASSAS TARTMIŞLAR”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:
"Yine maşallah çok hassas tartmışlar. Enflasyon yüzde 78.62 imiş. Bizler markete, pazara, çarşıya çıkıp alışveriş yapıyoruz. Ve neredeyse yüzde 200’e varan gerçek enflasyonu çoook çok iyi biliyoruz."
Siz vekil bozuntuları kimin cebinden çalıyorsunuz
Yanıtla (1) (1)Ah be yavrum, hayata bu kadar şaşı bakmasaydın daha iyiydi...
Yanıtla (1) (0)Sayın vatansever gerçekten neye itiraz ediyorsun burada anlamak mümkün değil? Muhalefet enflasyon rakamları bilerek düşük gösterilerek halkın cebinden çalınıyor diye açıklama yapıyor, sen tutup Kılıçdaroğlu'nun maaşı yok şu kadar bilmem ne. Yahu kardeşim niye itiraz eder bir insan üzerinde oynandığı bariz olan TÜİK oranlarına? Senin çevrende sabit ücretli hiç mi eşin, dostun, ahbabın yok? Gerekçen nedir?Çıldırmamak elde değil gerçekten!
Yanıtla (0) (0)Tamam ben de diyorum ki Chp li belediyeler kendi işçilerine Tüik zammı üzerinden değil iddia ettikleri gerçek zam üzerinden maaş versinler de samimiyetlerini görelim. Bunda anlaşılmayan ne var? Chp li belediyeler kendi işçilerine % kaç zam verdiler? Kılıçdaroğlu neden iki maaş alıyor? Hep eleştiriyor üç beş maaş alanları. Ben de eleştiriyorum. Kimse bırakın üç beş maaşı iki maaş bile almasın. Fakat bunu eleştirenler kendileri de tek maaş alsınlar.
Yanıtla (0) (0)Chp li belediyeler işçilerine Tüik rakamlarına göre değil de iddia ettikleri enflasyon rakamına göre zam versinler de görelim samimiyetlerini. Hadi bakalım. Eleştirmek kolay. Milletvekili maaşları 60 000 lira oldu Chp den ve 6 lı masadan bir eleştiri duymadık. Cumhurbaşkanı kendi zammından vazgeçti kılıçdaroğlu senin neden hiç sesin çıkmadı. Üstelik kılıçdaroğlu milletvekili emekli maaşı ve mevcut milletvekilliği maaşı olmak üzere iki maaş alıyor ve iki maaş toplamı cumhurbaşkanı maaşından fazla
Yanıtla (4) (6)Kardeşim bunlara yuh olsun bu yoruma bile muhalefet etmişler
Yanıtla (2) (1)İşleri güçleri muhalefet zaten kardeşim. Başka bir şey bilmezler. Siz dünyanın en iyi en olumlu işini dahi yapsanız biz sizi takdir etmeyiz diyen Chp zihniyetine oy verenlerden başka bir şey beklenmez.
Yanıtla (0) (1)Gündemi değiştirmeyin Reis Ankara'da ki seçimde nasıl tokadı bastı yorumlarımızı bekliyorum hadi bakalım Kemal'in kankileri
Yanıtla (0) (1)Savcılar nerde
Yanıtla (0) (1)Bu ahlaksızların hepsinin Allah belasını versin birtek disk var benim bildiğim adam gibi sendika ötekiler in hepsi sarayın köpeği
Yanıtla (0) (0)Yahu reel enflasyon çok fazla.yüzde 100 üzeri.Memura yüzde 42 zam yaptık diye algı oluşturuyor.Yüzde 7 zam yapıldı.gerisi zaten cebimizden çalınan enflasyon farkı.Kaldıki enflasyon hissedilen çok çok fazla yahu.Yüzde 42 zam yapmadınız bunu bilin.
Yanıtla (1) (0)Bunlar Nasıl Müslüman.
Yanıtla (4) (1)TÜİK emeklinin, memurun hakkının gasp edilmesine neden oluyor da, sözde memur sendikaları olan Kamu - Sen ve memur - sen den çıt yok. Sıcacık koltuklarınızı riske atmaya gerek yok tabii, aynı TÜRK İŞ Başkanı Atalay gibi. Yesinler sizin sendikacılığınızı.
Yanıtla (9) (0)TÜİK aylık ve yıllık enflasyonu hesaplarken temel gıda ihtiyaçlarindan Sıvi yag zeytin peynir un ve ekmek et süt mevsim sebze ve meyvelerdeki artışı esas almalıdır.
Yanıtla (5) (0)Hepiniz tüik önüne gidin. Suç duyurusunda bulunun
Yanıtla (4) (0)Ülkeyi yoranları da Allah yorsun.Çünkü başka şeye gücümüz yetmiyor.Daha başka yollar vandallık olur.Elindeki gücü yalannına alet edip kullananlarıda,Allah bildiği gibi yapsın,bu Tüik açıklamalarına ne halk inanıyor,ne de halktan birisi olaraktan ben inanıyorum.İstismarın her,ama hertürlüsüne yeteri kadar doyduk,iktidara da çağrımdır.Bu ülke diye bir meseleniz varsa,seçimle ilgili halk oylaması yapın.Yetkiyi aldık diye ülkeyi batırma hakkınız yok.Syğlr.
Yanıtla (3) (0)Ey muhalefet TÜIKTE görev yapan haramilerden hesap sorulacak mı
Yanıtla (6) (0)