Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 23 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 23 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 Ağustos verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 23 Ağustos Cuma Türkiye geneli hava durumu…

23 Ağustos 2024 hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin farklı bölgelerinde çeşitli hava koşulları etkili olacak. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ancak yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Detaylar haberimizde.

h.jpg

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde hava genellikle parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak, rüzgarın güneybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden 40-60 km/saat hızla eseceği tahmin ediliyor. Edirne'de hava sıcaklığı 37°C, İstanbul'da ise 33°C civarında seyredecek. Kırklareli ve Kocaeli'de de benzer hava koşulları hakim olacak.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi'nde az bulutlu ve açık hava bekleniyor. İç kesimlerde ise zamanla parçalı ve çok bulutlu bir hava görülmesi muhtemel. Öğle saatlerinden itibaren Afyonkarahisar çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. İzmir, Manisa ve Muğla'da sıcaklıklar sırasıyla 36°C, 38°C ve 33°C olacak.

hh.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'nin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Batı ve Orta Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Özellikle Göller Yöresi'nde öğle saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Adana, Antalya ve Hatay'da hava sıcaklıkları sırasıyla 34°C, 32°C ve 31°C olacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerde ve Aksaray, Niğde, Karaman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Çankırı çevresinde ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ankara'da hava sıcaklığı 33°C, Konya'da ise 33°C olacak.

yeni-proje-1.jpg

KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu hava görülmesi, iç kesimlerde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında da benzer hava koşulları geçerli olacak. Bolu, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak'ta hava sıcaklıkları sırasıyla 30°C, 29°C ve 33°C olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Erzurum ve Kars'ta hava sıcaklıkları sırasıyla 31°C ve 33°C olacak. Malatya ve Van'da ise hava sıcaklıkları daha yüksek seyredecek; Malatya'da 37°C, Van'da ise 29°C olacak.

hava-kapak.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık hava koşulları devam edecek. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da sıcaklıklar sırasıyla 40°C, 36°C, 38°C ve 38°C olacak.

UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgarlar konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Çankırı ve Ankara'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanaklar bekleniyor. Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda ise rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği belirtiliyor. Bu nedenle olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN