Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 19 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 19 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19 Ağustos verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 19 Ağustos Pazartesi Türkiye geneli hava durumu…

Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Özellikle öğleden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşulları hakim olacak. 19 Ağustos 2024 için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre ülkemiz genelinde hava durumu şu şekilde olacak…

4.jpg

SICAKLIKLAR

İç kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Marmara’dan Güneydoğu Anadolu’ya kadar geniş bir alanda yüksek sıcaklıklar etkili olacak.

RÜZGAR

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarlar etkili olacak.

hava-kapak.jpg

BÖLGESEL HAVA DURUMU

MARMARA:

Marmara Bölgesi genel olarak az bulutlu ve açık geçecek. Sıcaklıklar Edirne’de 36°C, İstanbul’da 32°C, Kırklareli’de 34°C ve Kocaeli’de 35°C olacak.

EGE:

Ege Bölgesi’nde hava az bulutlu ve açık olacak. Afyonkarahisar’da 35°C, İzmir’de 32°C, Manisa’da 39°C ve Muğla’da 35°C olarak ölçülecek sıcaklıklar öngörülüyor.

AKDENİZ:

Akdeniz Bölgesi genel olarak az bulutlu ve açık olacak, ancak doğusunda yer yer parçalı bulutlar görülebilir. Adana’da 36°C, Antalya’da 34°C, Hatay’da 35°C ve Isparta’da 36°C olacak.

İÇ ANADOLU:

İç Anadolu Bölgesi’nde hava az bulutlu ve açık geçecek. Ankara’da 36°C, Çankırı’da 38°C, Eskişehir’de 36°C ve Konya’da 36°C sıcaklıklar bekleniyor.

BATI KARADENİZ:

Batı Karadeniz genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Bolu’da 33°C, Düzce’de 34°C, Sinop’ta 31°C ve Zonguldak’ta 26°C olarak ölçülen sıcaklıklar dikkat çekiyor.

sicak.jpg

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:

Bu bölgede az bulutlu hava koşulları hakim olacak, ancak doğusunda iç kesimlerde yer yer parçalı ve çok bulutlu hava görülmesi bekleniyor. Özellikle öğleden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir. Amasya’da 39°C, Artvin’de 35°C, Samsun’da 31°C ve Trabzon’da 29°C sıcaklıklar öngörülüyor.

DOĞU ANADOLU:

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Öğleden sonra Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Erzurum ve Kars’ta sıcaklık 30°C, Malatya’da 39°C ve Van’da 30°C olarak ölçülmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi az bulutlu ve doğu kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu olacak. Diyarbakır’da 40°C, Gaziantep’te 39°C, Siirt’te 39°C ve Şanlıurfa’da 41°C sıcaklıklar öngörülüyor.

UYARILAR

Şu an için güncel meteorolojik uyarı bulunmamaktadır. Ancak, bölgesel hava değişikliklerini takip etmek ve hava koşullarına uygun önlemler almak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN