Mersin'de üretiliyor, Rusya, Almanya, Dubai'ye satılıyor! Türkiye'de çok yetiştiren yok: Kilosu 130 liradan kapış kapış gidiyor

Mersin'de üretiliyor, Rusya, Almanya, Dubai'ye satılıyor! Türkiye'de çok yetiştiren yok: Kilosu 130 liradan kapış kapış gidiyor

Türkiye tarımsal alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor. Özellikle dört mevsimin yaşanmasıyla birlikte ülkemizde birçok meyve üretilmeye devam edilirken Mersin'den gelen görüntüler çiftçilerin yüzünü güldürdü. Tüm dünya bu meyvenin peşinde. Mersin'de üretiliyor, Rusya, Almanya, Dubai'ye satılıyor! Türkiye'de çok yetiştiren yok. Kilosu 130 liradan kapış kapış gidiyor. Bir kez yiyen ne hasta oluyor ne de grip. İşte faydaları saymakla bitmeyen o meyve...

Güneşim tüm sene boyunca aralıksız burduğu ve sıcak havasıyla tarımın başkenti olan Mersin'de üretilen Aronya meyvesi, hasatıyla çiftçilerin yüzü güldürmeye devam ediyor. İçeriğindeki vitaminlerle oldukça faydalı olan Aronya meyvesi, çiftçiler tarafından kasa kasa toplanmaya başladı. Tüm dünyadan sipariş yağıyor. Mersin'de üretiliyor, Rusya, Almanya, Dubai'ye satılıyor! Türkiye'de çok yetiştiren yok. Kilosu 130 liradan kapış kapış gidiyor.

MERSİN'DE ÜRETİLİYOR TÜM DÜNYAYA SATILIYOR! KİLOSU 130 LİRADAN KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

Aronya, keskin tadıyla bilinen, Kuzey Amerika’ya özgü küçük, yuvarlak bir meyvedir. Kırmızı veya siyah renkte olan aronya meyvesi taze, kurutulmuş veya meyve suyu formuyla tüketilebilir. Aronya meyvesinin en bilinen faydaları arasında antioksidan açıdan zengin olması sebebiyle diyabeti kontrol etmesi, kalp sağlığını koruması ve antikanser etki yaratabilmesi yer alır. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyve ise Mersin'de üretilip tüm dünyaya satılıyor.

yeni-proje-2024-08-25t134315-856.jpg

Ercüment Oğuz, Kovid sürecinde memleketi Kastamonu Şenpazar'da 65 dönüme aronya dikmiş. Engebeli ve tarım yapılmayan arazilere dikilen aronya fidanları diğer çiftçilerle beraber 100 dönümü geçmiş. Bu meyvenin kilosu ise tam 130 liradan satılıyor.

ARONYA MEYVESİ NEDİR?

Aronya meyvesi, gülgiller familyasına ait üzümsü meyveler grubuna ait, keskin tada sahip, çalı bitkisinin küçük ve koyu renkli bir meyvesidir. Kuzey Amerika’ya özgü bir meyve olan aronya aynı zamanda Avrupa’nın bazı bölgelerinde de yetişebilir.

Geleneksel tıpta özellikle Yerli Amerikalılar tarafından soğuk algınlığına karşı kullanılan aronya meyvesi bilimsel açıdan da birçok hastalığa karşı potansiyel bir güç olarak kabul edilir.

Aronya meyveleri, sahip olduğu bileşenlerin antidiyabetik, anti-enfektif, antineoplastik, antiobezite ve antioksidan aktiviteleri nedeniyle kalp, karaciğer ve nöron hasarını geri döndüren ya da daha ileri hasar oluşmasını önleyen etkilere sahip olabilir.

yeni-proje-2024-08-25t134222-280.jpg

ARONYA MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Aronya meyvesi bağışıklığı güçlendirir
  • Toplam ve kötü kolesterol düzeylerini azaltır
  • Kan akışını iyileştirir
  • Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur
  • Aronya metabolik bozukluğa iyi gelir
  • Diyabeti kontrol eder
  • Aronya meyvesi sindirim sistemini düzenler
  • Böbrek-karaciğer hastalıklarını önleyebilir
  • Antikanser etkisi söz konusudur
  • Bağırsak sağlığına faydalıdır
  • Antioksidan açıdan zengindir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN