Mart gelmeden kazma kürek yaktıracak! Ankara, İstanbul, İzmir, Sivas...Bir yandan kar bir yandan sağanak vuracak

Mart gelmeden kazma kürek yaktıracak! Ankara, İstanbul, İzmir, Sivas...Bir yandan kar bir yandan sağanak vuracak

Meteorolojiden sağanak ve kar uyarısı: Yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bugün birçok bölgede etkili olacak yağışlar vatandaşlara zorlu anlar yaşatabilir. Özellikle Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de sağanak yağış beklenirken, Sinop ve Kastamonu’da yerel kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı görülecek.

YAĞIŞLI BÖLGELER VE UYARILAR

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Karadeniz Bölgesi’nin genelinde, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde de gün boyu yağışların etkili olacağı bildirildi. Orta Karadeniz kıyılarında, Doğu Karadeniz’de, Sinop çevrelerinde ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde ise yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışlar karla karışık yağmur şeklinde olacak. Bu bölgelerin yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Diğer yurt genelinde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısında, Kıyı Ege’de, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Özellikle kıyı bölgelerinde etkili olacak rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir.

Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Görüş mesafesinde yaşanacak düşüşlere karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

VATANDAŞLARA UYARILAR

Meteoroloji, yerel kuvvetli yağışlar, fırtınaya dönüşebilecek kuvvetli rüzgarlar ve bazı bölgelerde beklenen zirai don nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Tarım faaliyetleriyle uğraşanların özellikle zirai don riskine karşı önlem almaları gerektiği belirtildi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE SICAKLIKLAR NASIL OLACAK?

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, başkent Ankara'da günün en yüksek sıcaklığı 14 derece, en düşük sıcaklığı ise 3 derece olacak. İstanbul’da 18 dereceye kadar çıkacak sıcaklıklar gece saatlerinde 11 dereceye düşecek. İzmir’de ise günün en yüksek sıcaklığının 22 derece, en düşük sıcaklığın 12 derece olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN