Marmaris'te 5 yıldızlı otel KYK yurdu oldu: 1 Eylül'de öğrencilere kapılarını açacak

Marmaris'te 5 yıldızlı otel KYK yurdu oldu: 1 Eylül'de öğrencilere kapılarını açacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununu çözmek için adım attı. Bakanlık, 5 yıldızlı oteli satın alıp, KYK yurduna çevirerek konuyu çözüme kavuşturdu.

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Marmaris'te eğitim görecek yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorunları için önemli bir adım atıldı.

9900092.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamulaştırılan 5 yıldızlı, 650 yatak kapasiteli bir otel, 1 Eylül itibarıyla öğrencilerin hizmetine sunulacak. İçmeler'de yer alan bu lüks Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu, öğrencilere otel konforunda bir yaşam sunuyor.

9900085.jpg

5 bin 111 metrekarelik alanda, 4 bin 800 metrekare kapalı alanı bulunan 2 bloklu tesis, geniş olanaklarıyla dikkat çekiyor.

9900089.jpg

155 odalı otel, yüzme havuzu, kapalı ve açık alan yemekhaneleri, kamera ve yangın alarm sistemi, otopark, fitness salonu gibi donanımlarıyla öğrencilere eksiksiz bir hizmet vadediyor.

9900083.jpg

Otel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'na 1 kilometre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ise 9 kilometre mesafede yer alıyor.

9900084.jpg

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, "Artık Marmaris'imizin de bir yurdu var. Her şeyin en iyisini hak eden gençlerimiz için Marmaris ilçemizde 5 yıldızlı bir oteli bakanlığımızın desteği ile kamulaştırdık.

9900086.jpg

200 kız ve 200 erkek öğrencimizin kalacağı yurt sözde değil, bir otel konforunda. Kayıt dondurmak zorunda kalan ya da çevre ilçelerden gelip giden gençlerimiz için artık yurt sorunu yok.

9900091.jpg

Bu müjdeli haberi öğrencilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşarken başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile tüm yetkili arkadaşlarımıza öğrencilerimiz adına teşekkür ediyor, gençlerimizin her şeyin en güzelini hak ettiklerini ifade etmek istiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN