Marmara'ya korkutan deprem uyarısı! 3 yıl boyunca sürecek... Ahmet Ercan o ilçeleri uyardı

Marmara'ya korkutan deprem uyarısı! 3 yıl boyunca sürecek... Ahmet Ercan o ilçeleri uyardı

Marmara Bölgesi'nde yaşayanlara korkutan deprem uyarısı! 3 yıl boyunca sürecek: Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan o ilçeleri uyardı...

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi'nde beklenen depremlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Tekirdağ'ı hedef alan uyarılarında, Marmara'da kapıda bekleyen iki büyük deprem konusunda önemli bilgiler paylaştı. Ercan, olası bir depremin, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nden daha büyük bir yıkıma yol açabileceğine dikkat çekti.

İSTANBUL'UN O İLÇELERİ RİSK ALTINDA

Deprem uzmanı gece açıkladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan gece yarısı İstanbul depremi uyarısı

Ercan, İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüzde 65 oranında yüksek deprem riski taşıdığını, Anadolu Yakası’nda ise bu oranın yüzde 35 olduğunu belirtti. Deprem odağının Avrupa Yakası'nda olacağını ifade eden Ercan, özellikle Küçükçekmece ve çevresinde yoğun yapılaşmanın ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Risk altındaki bölgeler arasında Suriçi, Fatih, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Güneşli ve İkitelli gibi yerler ön plana çıkıyor.

ANADOLU YAKASI’NDAKİ RİSKLİ BÖLGELER

İstanbul'un o bölgeleri için büyük tehlike! Deprem araştırmacısı 6 şiddetinde depremi bile kaldıramaz diyerek uyardı

Anadolu Yakası'nda da deprem riski taşıyan alanlar bulunduğunu belirten Ercan, Fenerbahçe'nin Kurbağalıdere çevresi, Maltepe ve Kartal sahil kesimleri ile Tuzla ve Adalar’ın bazı bölgelerinin tehlike altında olduğunu ifade etti.

TEKİRDAĞ'A DA UYARI GELDİ

Marmara Denizi'nde deprem | Son depremler

Ercan, Marmara Ereğlisi açıklarında 7-7.2 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini söyleyerek, Tekirdağ'daki yazlık bölgelerin büyük bir risk altında olmadığını, ancak bölge genelinde ciddi bir yıkımın yaşanabileceğini belirtti. Bu depremin Tekirdağ’a yakın olacağı ve etkisinin büyük olacağı konusunda uyarıda bulundu.

İSTANBUL'UN EN GÜVENLİ YERLER KUZEYDE

İstanbul'da en güvenli bölgelerin şehrin kuzeyinde yer aldığını dile getiren Ercan, bu bölgede yapılan havalimanının yerleşimi kuzeye kaydırdığını belirtti. Ancak, İstanbul’un mevcut yapılaşma yükünü kaldırmasının mümkün olmadığını ve kentsel dönüşüm yerine yapısal dönüşümün zorunlu olduğunu vurguladı.

İstanbullu gece rahat uyusun! Deprem uzmanından şok açıklama: "siyasi maksatlı operasyon yapılıyor"

Prof. Dr. Ercan, Marmara Bölgesi'nde beklenen ilk depremin 20-35 saniye, ikinci depremin ise 30-40 saniye süreceğini öngördü. Ayrıca, Marmara Bölgesi'nde yaşanacak sarsıntıların 2-3 yıl boyunca devam edebileceğini belirten Ercan, İstanbul’un yüksek yapı yoğunluğu nedeniyle depremlerin etkisinin küçük olsa bile büyük olabileceğini ifade etti.

Ercan, İstanbul’da yapılan dönüşümlerin daha çok zengin semtlerde gerçekleştiğini, yoksul bölgelerde ise bu dönüşümün yeterli düzeyde olmadığını belirterek, ekonomik adaletsizliğin deprem riskini artırdığına dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN