Marmara Denizi üçe bölündü! Erol Kesici'den panikleyecek felaket açıklaması: "Derhal seferberlik başlatılmalı"

Marmara Denizi üçe bölündü! Erol Kesici'den panikleyecek felaket açıklaması: "Derhal seferberlik başlatılmalı"

Marmara Denizi'nden korkutan görüntü! Marmara Denizi üçe bölündü! Uzman isim Erol Kesici'den paniğe neden olacak felaket açıklaması geldi! "Derhal seferberlik başlatılmalı" İşte detaylar...

Hafta sonu Marmara Bölgesi'nde yaşanan şiddetli yağış ve fırtına, Marmara Denizi'nde dikkat çekici renk değişimlerine neden oldu. Deniz, adeta bıçakla kesilmiş gibi üç farklı renge bölündü. Bu durum, 'Bir felaketin habercisi mi?' sorularını beraberinde getirdi. Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, bu renk değişimlerini değerlendirdi.

MARMARA DENİZİNİN RENGİ NEDEN DEĞİŞTİ?

marmara-denizinin-rengi-neden-degisti1.jpg

Kesici, "Sahil tarafına yakın bölgedeki renk oluşumu yağışlardan kaynaklı olabilir. Şehrin kirliliği, tarım alanlarından geçen çamurlu su denize doğrudan ulaştığında böyle bir görüntüye neden olabilir. Marmara Denizi’nde orta bölümdeki koyu renkli alana gelirsek benim tahminim denizdeki akıntı ışık kırılması ile birleştiğinde bu görüntü oluştu. Hem sağında hem solunda farklı renkte deniz görüntüsü oluşunca buradaki koyu görünüm daha net olarak kendisini gösteriyor" şeklinde konuştu.

'MARMARA DENİZİ İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILMALI'

marmara-denizinin-rengi-neden-degisti.jpg

Turkuaz renkli görüntünün ise denizdeki besi elementlerinin artışından kaynaklandığını ifade eden Kesici, özellikle azot ve fosfat gibi atık maddelerin artmasıyla denizde turkuaz renk oluşumunun meydana gelebileceğini belirtti. Bu turkuaz görüntünün genellikle birkaç gün veya birkaç hafta içinde kaybolduğunu ekledi.

Dr. Erol Kesici, Marmara Denizi'ndeki bu renk değişimine dikkat çekerek, denizin dibindeki çamur artışının ciddi bir tehdit oluşturabileceğini vurgulayarak "Çamur tehlikesi geçmezse canlı ölümleri artacak. Alg çoğalmaları artmış olabilir. Denizin bu zamanda bu rengi almaması lazım. Herkesin sorumluluğu var. Marmara Denizi için seferberlik başlatılmalı ve bu sürdürülebilir bir şekilde yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN