Mansur Yavaş'tan Paris açıklaması: Harcamalarımızı cebimizden yaptık, tatile gitmedik

Mansur Yavaş'tan Paris açıklaması: Harcamalarımızı cebimizden yaptık, tatile gitmedik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Paris Olimpiyatları'na gezmeye gitmediğini, ASKİ sporcularını desteklemek için orada bulunduğunu ve harcamaları kendi bütçesinden yaptığını açıkladı. Ayrıca, Paris'te CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın çeyrek final maçını izlediklerini, bu süreçte herhangi bir resmi yemek veya planlama yapılmadığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tartışmalı Paris Olimpiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, Paris’e gezmeye gitmediğini, ASKİ sporcuları için orada bulunduğunu ve harcamaları kendi cebinden yaptığını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın çeyrek final maçını birlikte izlemişti.

Olimpiyatlar nedeniyle Özel, İmamoğlu ve Yavaş’ın Paris’te olması kamuoyunda tepkilere neden olmuş ve bazı iddiaları beraberinde getirmişti.

Dün Ekol TV sunucusu Sevilay Yılman, iddialar üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la yaptığı görüşmeyi paylaştı.

ASKİ spor oyuncularının olimpiyatlarda yer alamsı nedeniyle aylar önce Paris’e gitme kararı aldığını belirten Yavaş, harcamaları kendi bütçesinden yaptığını vurguladı.

'ASKİ SPORCULARIYLA İLGİLENMEK İÇİN GİTTİM'

Özgür Özel’in Paris Olimpiyatları için Mansur Yavaş’ı aradığı ve Yavaş’ın Paris için planlama yaptığını belirten Yavaş, “ASKİ milli güreşçi Taha Akgül’ün son olimpiyatıydı. Güreşi bırakacağı için çok önceden rica etmişti. Onun yanında olmak için birkaç ay öncesinden Paris olayını kararlaştırmıştık. Genel başkan aradığında da iki ay önceden bunu planladığımızı söyledim. Genel başkanla Filenin Sultanlarının çeyrek final maçında bulunmak için sözleştik. O maçtan sonra gazeteci Şaban Sevinç’in aktardığı gibi bir yemek bir planlama olmadı. Olmazdı da zira ben Paris’e gezmeye gitmedim. Ben ASKİ sporcularıyla ilgilenmek için gittim” dedi.

Ekrem İmamoğlu ile görüştüklerini belirten Yavaş, “Genel başkandan sonra Ekrem İmamoğlu aradı. İstanbul Evi’nin açılışına davet etti. Kısıtlı zamanımın olmasına rağmen bir 15 dakika İstanbul Evi’nin açılışında bulundum” şeklinde konuştu.

'HARCAMALARI KENDİ BÜTÇEMİZDEN YAPTIK'

Ankara’dan Paris’e 4 kişilik bir ekiple gittiklerini belirten Yavaş, “Keçiören Belediye Başkanı, ASKİ Spor AS Başkanı, ASKİ Spor Kulübü Başkanı ve Bağımsız Milletvekili Yüksel Aslan ve ASKİ Spor AS Başkanı Atilla Çelik ile gittik. Biletlerimizi, otel konaklarımızı, ulaşımlarımızı kendi bütçemizden yaptık. Belediyelerin veya iştiraların bütçesini kullanmadık.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN