Kurban Bayramı yardım başvurusu başladı mı? Kimler faydalanabilecek? İşte başvuru detayları

Kurban Bayramı yardım başvurusu başladı mı? Kimler faydalanabilecek? İşte başvuru detayları

Kurban Bayramı yardım başvurusu başladı mı? Yardımdan kimler faydalanabilecek? Kurban Bayramı yardım başvurusu detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılı Kurban Bayramı öncesinde dar gelirli vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, 'Kurban Bayramı kolisi yardımı nasıl alınır?' ve 'Kurban Bayramı Gıda Yardımı 2024 yılında nasıl alınır?' gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte bu yardımlar hakkında bilmeniz gerekenler:

KURBAN BAYRAMI GIDA YARDIMI NASIL ALINIR?

SGK toplu para ödemesi yapıyor: Başvuran alıyor! 6 bin TL... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İhtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 3294 sayılı Kanun kapsamında yer alan ailelere Kurban Bayramı öncesinde ve yıl boyunca ihtiyaç duyulması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından gıda yardımları yapılmaktadır.

KİMLER GIDA YARDIMINDAN YARARLANABİLİR?

Gıda yardımından faydalanmak için belirli kriterler mevcuttur. Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler, sosyal güvencesi bulunmasına rağmen hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan haneler bu yardımdan yararlanabilirler. Yardım miktarı ve dağıtımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir.

Bakandan ödeme müjdesi! Hesaplarınızı kontrol edin paralar yatıyor – Hasan YAPICI

BAŞVURU VE YARDIM SÜRECİ

Kurban Bayramı için yapılacak yardımlar, başvuru sahiplerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ulaştırılacak. Başvurular, ikamet edilen ilçedeki SYDV’lere yapılmaktadır. Başvuruların değerlendirilmesi ve uygun bulunanların yardımları, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine teslim edilecektir.

YARDIM KRİTERLERİ VE DAĞITIM

Bankalar Maaşlara Haciz Koyabilir mi? - Kılıç Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

  • Başvuru Koşulları: Başvurular, SYDV'lere yapılmakta olup, ihtiyaç sahipliği durumu vakıflar tarafından değerlendirilir.
  • Gelir Kriteri: Sosyal güvencesi olmayan haneler ile sosyal güvencesi olup, kişi başına düşen aylık geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olanlar.
  • Yardımın Kapsamı: Temel gıda ihtiyaçları ve gerekli görülen diğer yardımlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde bu yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeyi hedefliyor. İhtiyaç sahibi aileler için büyük bir destek olan bu yardımlar, başvuru sürecine göre belirlenip, bayram öncesinde dağıtılacak.

Şartları sağlayan herkese PTT'den ödeme yapılıyor! Ödemeler iki ayda bir hesaplara yatıyor - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

BAŞVURU İÇİN NELER YAPILMALI?

İhtiyaç sahipleri, ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuruda bulunabilirler. Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında, uygun görülenler Kurban Bayramı yardımlarından faydalanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN