Kriz büyüyor, yetkililer sessiz: AJet'te "operasyonel" çöküş

Kriz büyüyor, yetkililer sessiz: AJet'te "operasyonel" çöküş

Türk Hava Yolları’nın (THY) Anadolu Jet'i AJet adıyla bağımsız bir şirkete dönüştürmesinin ardından şikayetler artmaya başladı. KARAR, konuyla ilgili yetkililerden bir cevap aradı ancak firmanın iletişimcileri sadece "Operasyonel sorunlar var" demekle yetindi.

SEMA KIZILARSLAN

THY’nin Anadolu Jet olarak hizmet veren şirketi AJet, bağımsız bir hava yolu şirketi haline getirilmişti. AJet, uygun bilet fiyatlarıyla tercih ediliyordu. Ancak bilet fiyatlarındaki zamlar, uçakların kalkmaması, organizasyon bozuklukları gibi birçok şikayet üzerine büyük tepki topladı ve sosyal medyada müşteriler tarafından eleştirildi.

Özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında birçok yolcunun fazla rezervasyon nedeniyle uçağa alınmadığı ve bazı uçak seferlerinin 24 saate varan sürelerce ertelenmiş olması yolcuların tepkilerini çekti.

“YİNE BİR ANADOLU JET KLASİĞİ”

Son zamanlarda yaşanan sorunlar CHP’li Gökhan Günaydın ve İnan Akgün Alp’in de gündemindeydi.

yeni-proje-3-001.jpg

yeni-proje-2-002.jpg

"OPERASYONEL SORUNLAR VAR”

KARAR, AJet’in tepkilerin ve eleştirilerin odağında olduğu yetkililerle iletişime geçti. Ancak şirket yetkilileri herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti ve soruları yanıtsız bıraktı.

Müşteri gibi davranarak seferi gecikmiş durumda olan bir uçuşun nedenini öğrenmeye çalıştık. Anadolu Jet yetkilileri, son zamanlarda yaşanan bazı gecikme ve uçuş iptallerinin "operasyonel sorunlardan kaynaklandığını" ifade etti.

thyy.jpg

Düşük maliyetli bilet satan AJet’in filosunun ortalama yaşının 12,3 yıl olduğu belirtiliyor. KAP raporuna göre AJet’in bin 649 çalışanı var. Bu sayının içerisinde ne kadar pilot ve hostes olduğu ise bilinmiyor. Kendi sayfasındaki bilgiye göre AJet’in filosu ve hatları şu şekilde:

“2024 yaz döneminde filosunda bulunan 95 uçak ile iç hatlarda 41 nokta ve 71 hat; dış hatlarda ise 52 nokta ve 111 hat olmak üzere toplamda 93 nokta ve 182 hatta planlanan uçuşlar şu an itibarıyla satışa açıktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN