Kritik Bakanlar Toplantısı bugün: Asgari ücret, memur ve emekli zammı masada

Kritik Bakanlar Toplantısı bugün: Asgari ücret, memur ve emekli zammı masada

Bakanlar Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek. Masada ise asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarında yapılacak yeni artışa kadar çalışanları ilgilendiren önemli başlıklar olacak.

Bakanlar toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

Asgari ücrette işçi ve işveren kesimi arasındaki görüşmeler sürüyor. Son durumun toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memurlara zam ve enflasyon farkına ek olarak sosyal refah payı verileceğini açıkladı. Konunun toplantıda ele alınabileceği belirtiliyor.

SALGINLA MÜCADELE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin salgınla mücadelesine ilişkin son verileri paylaşacak.

Dış politika, savunma, güvenlik ve terörle mücadele başlıkları da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
  • xman / 08 Aralık 2021 13:33

    memura 2 yıllık toplam %26 zam yapacan. gerisi boş işler. algı yapmayın.

    Yanıtla (2) (0)
  • Mustafa Aksoy / 08 Aralık 2021 12:22

    2021 yılı Ocak ayında asgari ücret 384 dolar yapıyordu kur 7,36 idi.Bu gün aynı değerde asgari ücreti verebilmek için 5180 TL olarak tesbit edilmesi lazım
    4000 TL olarak tespit edilirse cebimizden 1000 TL aliis olacak.

    Yanıtla (24) (0)
  • Zorbey Bozkurt / 08 Aralık 2021 12:22

    1500 TL ayıkla hepsinden daha kötü durumda olan emeklilere de zam yapmayı düşünüyormusunuz

    Yanıtla (5) (0)
  • M / 08 Aralık 2021 12:17

    4000 TL e 2021basindaki asgari ücret değil.

    Yanıtla (0) (0)
  • borego / 08 Aralık 2021 12:06

    Asgari ücretin 5.000- TL. olması gerekli. İnsanların yoksulluktan psikolojisi bozuldu. Bu durum hiç hayra alamet değil.

    Yanıtla (25) (0)
  • Demir / 08 Aralık 2021 10:48

    Evet katarda aldığın bağış secimlere yatırım planı devreye koysanız bile.
    Bu halk size asla prim vermiyecek.

    Yanıtla (14) (0)
  • Osman / 08 Aralık 2021 09:24

    Para basacaklar galiba,yapmayın.Itibarimiz Sarayı ve kardeşlerini AB ye gönderin döviz getirsinler.

    Yanıtla (1) (0)
  • Ne olmalı / 08 Aralık 2021 08:47

    Geçen sene ki asgari ücretin korunması dahi isteniyor ise, asgari ücretin en az 5000 TL nin üzerinde olması gerekir.
    Öyle bir algı oluşturuluyor ki, 4000 TL müthiş artışlı gibi sunuluyor....
    Gerçek enflasyon oranı ve kur artışı sonucu, şu anda 4000 TL , açlık sınırı veya altında bir seviye.
    Uçuyoruz öyle mi...!

    Yanıtla (15) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN