KPSS taban puanı değişti: Bakanlık duyurdu

KPSS taban puanı değişti: Bakanlık duyurdu

Adalet Bakanlığı’ndan Koruma ve Güvenlik Personeli Alımında KPSS Taban Puanının Düşürülmesi: Yeni Düzenleme ile 60 Puanla Başvuru İmkanı

Adalet Bakanlığı, koruma ve güvenlik personeli alımında KPSS taban puanını düşürme kararı aldı. Daha önce KPSS’den en az 70 puan alanların başvuru yapabildiği bu kadrolar için yeni düzenlemeyle bu sınır, 60 puana çekildi. Diğer kadrolar için ise taban puanda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu yeni düzenleme, 29 Ağustos 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikler, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılmıştır. Bu değişiklikle birlikte, koruma ve güvenlik personeli alımında aranan “KPSS’den en az 70 puan alma” şartı, “en az 60 puan alma” olarak güncellenmiştir. Diğer kadro unvanları için ise 70 puan şartı geçerliliğini korumaktadır.

Ayrıca, 29 Ağustos 2024 tarihinden önce ilan edilmiş personel alımına ilişkin işlemlerde, en az 70 puan alma şartı geçerli olmaya devam edecektir.

29 Ağustos 2024 Tarihli Resmi Gazete’de Yer Alan Düzenleme

ADALET BAKANLIĞI MEMUR SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 10/7/2003 tarihli ve 25164 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 6. maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendindeki “Koruma güvenlik” ifadesi “Koruma ve güvenlik” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 9. maddesinin ikinci fıkrasındaki “Bu kadrolara ilk defa atanacaklar” ifadesi “Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosuna ilk defa atanacaklar merkezi sınava girip en az altmış puan alanlar arasından, diğer kadrolara ilk defa atanacaklar ise” şeklinde revize edilmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 9/A maddesinin birinci fıkrasındaki “merkezi sınava girip” ifadesinden sonra “; koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu için en az altmış puan, diğer kadrolar için ise” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir:

“GEÇİCİ MADDE 6 - Bu maddenin yayımlanmasından önce duyurusu yapılmış personel alımına ilişkin işlemler, duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlere göre tamamlanır.”

MADDE 5 - Bu Yönetmelik, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 6 - Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

Bu düzenlemeyle birlikte, koruma ve güvenlik personeli alımında daha geniş bir başvuru havuzu oluşturulması hedeflenmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN