Kıyamet kapıda dedirten alametler! Babil tabletleri çözüldü: Herkes kaçacak delik arayacak

Kıyamet kapıda dedirten alametler! Babil tabletleri çözüldü: Herkes kaçacak delik arayacak

Son yıllarda kehanetler üzerine yapılan araştırmalar yoğunlaştırıldı. Kıyamet kapıda dedirten alametler Babil tabletlerinde ortaya çıktı. Astronomi alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Babiller herkesi korkutan o kehanetleri açıkladı.

Yüzyıl öncesinde Irak'ta yer alan 4.000 senelik Babil tabletleri tüm gerçekleri ortaya çıkardı. Çivi yazısı kullanılarak oluşturan tabletler ay tutulmalarına dayanarak kötü alametleri bugünlere taşıdı. Tabletler üzerinde yazılanların çözülmesi ile insanlık da derin bir korkuya sürüklendi. MÖ 2 bin kurulan Babil İmparatorluğu bugünkü Irak'ın yanı sıra Suriye ve İran'ında bazı bölümlerini kapsıyordu. Astronomi alanında önde gelen çalışmalar Babil topraklarından çıkarken Mezopotamya halkları gibi Ay’ın hareketlerine büyük anlam yükleniyordu.

TUTULMA KÖTÜLÜKLERİN HABERCİSİ

Dünyanın uydusunu Dünya'nın altında kalarak gölgelenmesi durumuna ay tutulması adı verilmektedir. Ay kararırken bazen kızıl bir renkte görülüyor. Ay tutulmasının kötü olayların habercisi olduğuna inanan Babilliler ne zaman gerçekleşeceğini öngörmek ve engellemek için bazı çalışmalar yapıyordu. Bu alametler çivi yazısı ile tabletlere tek tek kazındı.

Babil kehanetleri | 4000 yıl önce yazılan kehanet | Babil tabletleri

100.000 yıl öncesinde Irak'ta keşfedilen 4 tabletin Antik kent Sippar'dan geldiği düşünüldü. 1892 ile 1914'te Birleşik Krallık bulunan British Museum koleksiyonuna katılan tarihi eserler, 4000 yıl öncesine ışık tutarken üzerinde çalışmalar devam ediyordu. Bugüne kadar tabletlerde ne yazdı çözülemese de Londra üniversitesinden Andrew George ve bağımsız araştırmacı Junko Taniguchi şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş o tabletlerde ne yazdığını ortaya çıkardı.

TABLET KEHANETLERİ ÇÖZÜLDÜ

Journal of Cuneiform Studies adlı hakemli dergide yakın zamanda yayınlanan makale Babillerin ay tutulmalarının salgın hastalıklardan ekonomik sıkıntılara sellerden bir hanedanlığın çökülüşüne kadar çeşitli felaketlerin habercisi olduğu bilgilerine yer verdi.

Kehanetlerin çoğunlukla sert çevresel faktörlerden kralların ölümünden ve milletlerin düşüşünden bahsettiği aktarıldı. Tabletlerin bir tanesinde "tutulma merkezden bir anda belirsizleşip bir anda netleşirse bir kral ölecek, Elam yıkılacak" ifadeleri yer alıyordu. Elam bugünkü İran'da yer alan bir bölgedir.

4.000 Yıllık Babil Tabletlerindeki Kehanetler Çözüldü

Başka bir tablette ise akşam saatlerinde gerçekleşen tutulmanın salgın hastalıkların işaretçisi olduğu yazıyordu. Bazı alametlerde ise iki ihtimal sunan Babiller kral ölecek ve bu nedenle halkı refaha kavuşacak ya da kral ölmeyecek halk acı çekecek gibi ifadeleri kullandı. Tabletlerde yer alan bazı kehanetler şu şekildedir:

İlkbaharda bir çekirge sürüsü ortaya çıkacak ve ekinleri, toprağımın ekinlerini vuracak. Yiyecek kıtlığı yaşanacak.

Yağmur ve sel suları olacak ve Adad harman yerlerini harap edecek.

Bir Elam ordusu, bir Guti ordusu tarafından ülkeye bir saldırı gerçekleşecek. İsyan eden ülkeyi yok edecek. Ülke yok olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN