Kış turizminin yüzü gülecek! Kartalkaya'da kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

Kış turizminin yüzü gülecek! Kartalkaya'da kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

Kış turizminin önemli noktalarından Kartalkaya'da kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı...

Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Köroğlu Dağları'nın 2200 metre yüksekliğindeki zirvesinde yer alan kayak merkezinde, son 4 gündür devam eden kar yağışıyla birlikte zirve bölgesinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Tesislerin bulunduğu bölgede ise bu oran 10 santimetre olarak ölçüldü.

GÖRÜŞ MESAFESİ 45 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Bölgede zaman zaman etkili olan sis, görüş mesafesini 45 metreye kadar düşürerek kayak severler için zorlu şartlar oluşturuyor. Buna rağmen kayak merkezi, kar yağışının devam etmesiyle birlikte sezon hazırlıklarını hızla sürdürüyor.

Kartalkaya'da kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

OTELLER VE PİSTLER KIŞ SEZONUNA HAZIR HALE GETİRİLİYOR

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan 5 otel, toplamda 2 bin yatak kapasitesiyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Otellerde bakım ve tadilat çalışmaları başlarken, 75 kilometrelik uzunluğa sahip 25 kayak pistinde de sezon öncesi çalışmalar sürüyor. Kayak severler için tüm hazırlıkların Aralık ayında tamamlanması planlanıyor ve sezonun bu tarihlerde açılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN