Kırmızı et alamayan onu yiyordu, rekor zam geldi! Bir porsiyonu 300 lira: Bu kadar zammı kimse beklemiyordu

Kırmızı et alamayan onu yiyordu, rekor zam geldi! Bir porsiyonu 300 lira: Bu kadar zammı kimse beklemiyordu

Kırmızı et alamayan vatandaşlar onu tüketiyordu! Şimdi ona da rekor zam geldi! Bir porsiyonu 300 liraya ulaştı! Bu kadar zammı kimse beklemiyordu...

Türkiye'deki ekonomik kriz, zam furyasını durdurmaksızın sürdürüyor. Geçmişte yapılan hatalı ekonomik kararlar, krizi daha da derinleştirerek vatandaşı zor durumda bırakıyor. Her sabah yeni bir zamla uyanan vatandaşların maaşları, artan fiyatlar karşısında eriyor.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARI ZAMLARIN GÖLGESİNDE

Tarımsal destekleme ödemesi hesaplara aktarıldı | Ekonomi

Asgari ücretle ve en düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaşlar, maaşlarının artan zamlar karşısında eridiğini hissediyor. Gıda fiyatları, en çok zam gören kalemler arasında yer alıyor ve bu furyaya son olarak tava ciğer de eklendi.

EDİRNE'DE TAVA CİĞER PORSİYONU 300 LİRA OLDU

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB), kentin meşhur tava ciğer esnafının zam taleplerini değerlendirerek porsiyon fiyatlarını güncelledi. Sene başında zamlanarak 240 liraya yükseltilen tava ciğer porsiyonu, EDESOB’un son kararıyla 300 liraya çıktı.

Ciğerde lezzet tartışması: Tava ciğer mi? Şiş ciğer mi?Keşfet

OCAK AYINDAN BU YANA YÜZDE 75 ARTIŞ

Ocak ayında yüzde 50 zam yapılarak 160 liradan 240 liraya çıkarılan tava ciğer porsiyonu, bu son zamla birlikte yüzde 25 daha artarak 300 lira oldu. Böylece, yıl başından bu yana tava ciğerin porsiyon fiyatı yüzde 75 artmış oldu.

ESNAFTAN TEPKİ: "BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ"

Edirne'nin meşhur tava ciğerine 120 lira tavan fiyat uygulaması - Edirne Haberleri

Zam kararının önümüzdeki günlerde uygulanması beklenirken, bazı ciğerci esnafı bu artışa tepki gösterdi. Edirne’deki ciğer işletmecilerinden Erdal Akgün, fiyat artışlarının esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, "Dört kişi gelse birer porsiyon ciğer yese 1000 liradan fazla. Bunun içinde salatası yok, kolası yok, ayranı yok. Yeter artık yani bu iş böyle gitmez, bu iş böyle yürümez" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN