Karadenizli çiftçi yaptı gören inanamadı! Atmaya kıyamadığı hurda arabasına şimdi turist yağacak

Karadenizli çiftçi yaptı gören inanamadı! Atmaya kıyamadığı hurda arabasına şimdi turist yağacak

Karadenizli çiftçinin yaptığını görenler gözlerine inanamadı! Atmaya kıyamadığı hurda arabası, turistlerin ilgi odağı oldu...

Trabzon'un Düzköy ilçesinde yaşayan çiftçi ve TIR şoförü Nejmi Küçüker (49), hurdaya ayrılmasına kıyamadığı 1980 model kamyonu turizme kazandırdı. Yıllar önce aldığı eski model kamyonu, Haçka Yaylası'nda bir yamaca monte ederek, turizm amaçlı bir projeye dönüştüren Küçüker, turistler ve yöre halkı için yeni bir cazibe merkezi yaratmayı hedefliyor.

ESKİ KAMYON, YENİ HAYALLER

Kamyonunu hurdaya ayırmak yerine farklı bir amaçla kullanmayı planlayan Küçüker, deniz seviyesinden 1800 metre yükseklikteki yaylada kamyonu beton direkler üzerine yerleştirerek işe başladı. Uzaktan bakıldığında sadece kabin ve tekerleklerinin görülebildiği bu kamyon, 18 metre uzunluğunda ve Küçüker’in hayal dünyasını yansıtıyor. Kamyonun çevresi ahşap yapılarla dekore edilerek bir restoran ve kafe konseptine dönüştürülüyor. Ayrıca, yöreye özgü süt, tereyağı ve peynir gibi ürünlerin satılabileceği bir pazar alanı da bu konseptin bir parçası olacak.

"TURİZME RENK KATMAK İSTİYORUZ"

Nejmi Küçüker, kamyonun hurdaya çıkmasına gönlünün el vermediğini belirterek, “Çocukluğumdan arabalara çok merakım vardı, aracı görünce hoşuma gitti, satın aldım. Çocukluğumda bu arabalardan 2 tane vardı; oradan esinlendim. Aracı alıp değerlendireyim' dedim. Yok olup gitmesin, antika bir araç. Benim de burada bir anım olsun istedim; el emeği, göz nuru var. Benim için kıymetli bir araç; 4 oda 1 mutfağa sahip, yaklaşık 18 metre uzunluğunda. 'Turizm amaçlı değerlendirelim, buralarda güzellik olsun, turizme renk katsın' istedik. Konsept olarak yöresel ürünler düşünüyoruz. İnsanlar, turistler otursun dinlensin, yöre halkımız da 'tereyağı, sütü, ayranı ve diğer ürünlerini burada satabilsin” dedi.

Projeyi daha da genişletmeyi planlayan Küçüker, kamyonun çevresinde yeni yapılar ve turistik faaliyetler düşündüğünü ifade etti. "Hayalimdi aldım. Araçlara karşı sevgim var. İnsanların da hoşuna gidiyor. 'Çok güzel olmuş' diyorlar. Kimisi de 'Aracı buraya gömmüşsün' diyor. Önemli olan bizim hoşumuza gitmesi. Amacım kendi hayallerimi gerçekleştirmek. Daha güzel şeyleri de düşünüyorum etrafında. Önümüzdeki seneye inşallah bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN