Kadın cinayetleri durdurulamıyor: Bir ay içinde 19 kadın ve bir bebek öldürüldü

Kadın cinayetleri durdurulamıyor: Bir ay içinde 19 kadın ve bir bebek öldürüldü

Neredeyse her güne en az bir kadın cinayetiyle uyanan Türkiye’de 2024’ün ilk yedi ayında toplam 232 kadın, sadece Temmuz ayında ise 19 kadın ve henüz 11 aylık bir bebek erkekler tarafından öldürüldü. Failler yine değişmedi, kadınların çoğu en yakınındaki kişiler tarafından hayattan koparıldı.

Türkiye'de kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlere hemen hemen her gün bir yenisi ekleniyor. Öyle ki 2024 yılının temmuz ayına kadarki süreçte, yani 213 günde toplam 232 kadın, erkekler tarafından öldürülürken sadece temmuz ayında 19 kadın ve bir bebek, akrabası, tanıdığı ya da hiç tanımadığı erkeklerce katledildi.

Buna göre 20 kadından 14’ü ateşli silahla, üçü kesici alet kullanılarak, ikisi boğularak biri ise tespit edilemeyen şekilde öldürüldü.

KADINLAR KİM TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Kadınlar yine en çok da tanıdıkları, en yakınlarındaki kişiler tarafından öldürüldüler. Buna göre altı kadın evli olduğu erkek, iki kadın eskiden evli olduğu erkek, iki kadın babası, bir kadın damadı, bir kadın oğlu, bir kadın birlikte olduğu erkek ve bir kadın da eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Ayrıca iki kadın tanımadığı erkekler tarafından, bilinmeyen sebeplerle katledildi.

Faillerden birinin cinayet soruşturması sürerken, biri cinayetin ardından intihara teşebbüs etti, üçü intihar etti ve 15’i tutuklandı.

11 AYLIK BEBEK “YORGUN MERMİ” İLE ÖLDÜ

11 aylık bir bebek de bireysel silahlanma kurbanı oldu. Pera bebek, bir erkeğin silahından çıkan “yorgun mermi” ile hayatını kaybetti.

Havaya ateş edilmesi sonucu namludan çıkan ve yere düşerken hızı 160 kilometreyi bulması sebebiyle isabet ettiği kişi için ölümcül olabilen “yorgun mermi” ile beş yılda 120 kişinin öldüğünü, 2023 yılının Kasım ayında bizzat İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN