Bakanlar toplantısı başladı: Instagram yasağı ve Meta'ya yaptırımlar da masada

Bakanlar toplantısı başladı: Instagram yasağı ve Meta'ya yaptırımlar da masada

Kabine Toplantısı, 3 haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı.Toplantının ana gündem maddeleri, Orta Doğu'da artan gerilim, esir takası, Instagram'a getirilen erişim engeli ve Meta’ya getirilen yaptırımlar var.

Son toplantısını 16 Temmuz’da yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geldi.

Üç haftalık aranın ardından toplanacak Kabinede ana gündem başlığı, Orta Doğu'da artan gerilim olacak. Toplantının ana gündem maddesini İran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasta uğraması oluşturacak. Suikast sonrası Ortadoğu'da artan gerilimle birlikte İran'ın İsrail'e yönelik misilleme açıklaması, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları da masaya yatırılacak. Artan gerilime karşı Türkiye'nin atabileceği adımlar ve diplomatik ilişkiler de toplantıda görüşülecek konular arasında.

ESİR TAKASI DA MASADA

Kabinenin bir diğer başlığı geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen esir takası olacak. ABD ve Rusya arasında MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen, 26 kişilik takas kabinede değerlendirilecek.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden artan tansiyonu düşürmek için bundan sonra atacağı diplomatik adımlar da Kabinede konuşulacak. Kabinede 'enflasyonla mücadele'nin de konuşulması bekleniyor. Erdoğan, kabine sonrasında kameraların karşısına geçecek ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ VE META'YA UYGULANACAK YAPTIRIMLAR

Sosyal medya platformu Instagram'a geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim engeli de Kabine Toplantısı'nda görüşülecek.

'DİJİTAL FAŞİZMLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti İnsan Hakları Eğitim Programı'nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Sosyal medya şirketleri adeta militanlaştılar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyen bir dijital faşizmle karşı karşıyayız" diyen Erdoğan, "Her türlü ahlaksızlığı özgürlük diyerek teşvik eden bu şirketler Filistin halkına adeta savaş açmıştır" dedi. "Bu platformlar Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar" ifadelerine yer veren Erdoğan, "Sosyal medya şirketleri Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı gösterirlerse sorun çözülür. Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ifade hürriyetiyle, işiyle, aşıyla, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok" şeklinde konuştu

BTK kararıyla kapatılan Instagram için sürecin nasıl işleyeceği ve Meta'ya uygulanacak yaptırımların Kabine Toplantısı'nda netleşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN