Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin o konuşmadan 6 saat sonra görevden alındı

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin o konuşmadan 6 saat sonra görevden alındı

Resmi Gazete'de yer alan atama kararları doğrultusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda önemli bir değişiklik gerçekleştirildi. Orgeneral Arif Çetin'in emekliye sevk edilmesinin ardından, yerine yardımcısı Ali Çardakçı, yeni Jandarma Genel Komutanı olarak atandı. Çetin'in dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende, yaptığı konuşma askeri teamüllerin dışında olduğu gerekçeyle oldukça eleştirilmişti. İşte Resmi Gazete'de yer alan yeni atamalar....

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Mezuniyet Töreni'nde yaptığı “siyasi” konuşma büyük tepki toplamıştı. Çetin, miting havasındaki konuşmanın ardından birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı’nın gece kararnamesiyle görevden alınması dikkat çekti. Çetin'in yerine yardımcısı Ali Çardakçı atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ise Bursa Valisi olarak görevlendirildi.

ARİF PAŞA EMEKLİYE SEVK EDİLDİ

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i yaş haddi nedeniyle emekliye sevk eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çetin'in yerine Orgeneral Ali Çardakçı'yı atadı.

arif-cetin-emekliye-sevk-edildi.webp

Jandarma Genel Komutanlığı'nda 22 general ve albay bir üst rütbeye yükseltildi.

Türkiye'nin Hırvatistan Büyükelçisi olarak Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş atandı.

İŞTE YENİ ATAMA KARARLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atandı.

Bursa valiliğine, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı.

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na Ali Çardakçı atandı.

TÜBİTAK Baskani Hasan Mangal İTÜ Rektörlüğüne atandı.

16 ilin emniyet müdürü görevden alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN