İzmir-Ankara uçuşunda gözaltı: Kabin görevlilerine ve yolculara saldırdı

İzmir-Ankara uçuşunda gözaltı: Kabin görevlilerine ve yolculara saldırdı

İzmir-Ankara seferini yapan yolcu uçağında, tuvalette sigara içen bir yolcu, kabin görevlilerine ve yolculara saldırdı. Uçak Esenboğa Havalimanı'na indikten sonra bu yolcu gözaltına alındı.

İzmir’den Ankara’ya gitmekte olan Ajet Havayolları’na ait yolcu uçağında, bir yolcunun tuvalette sigara içmesi olayların fitilini ateşledi. Kabin görevlileri tarafından uyarılan yolcu, yapılan tüm ikazlara rağmen sigara içmeye devam ederek kriz çıkardı. Yolcunun bu davranışı, uçağın Ankara Esenboğa Havalimanı’na inişi sırasında olayların daha da büyümesine neden oldu.

TUVALETTE SİGARA İÇTİĞİNİ FARK ETTİ

Olay, TC-JFT kuyruk tescilli Ajet Havayolları’na ait uçağın, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 18.00’da kalkış yapmasının ardından meydana geldi. Uçak Esenboğa Havalimanı’na doğru seyrederken, kabin ekibi, yolculardan birinin tuvalette sigara içtiğini fark etti. Kabin ekibi, yolcuyu durumu tehlikeli ve yasak olması nedeniyle uyararak sigarayı söndürmesini istedi. Ancak yolcu, bu uyarılara aldırış etmedi ve tuvalette sigara içmeye devam etti.

Olayın ciddiyeti üzerine kabin ekibi durumu kaptan pilota iletti. Kaptan pilot, durumu hava trafik kontrol kulesine bildirdi ve uçağın park pozisyonuna alınmasının ardından güvenlik önlemleri alınarak polisin müdahale etmesini talep etti.

Yolcunun uyarılara kulak asmaması, diğer yolcular arasında da huzursuzluğa neden oldu. İddiaya göre, sigara içen yolcu, kendisini uyaran kabin ekibine ve diğer yolculara sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Bu durum, uçakta gerginliği daha da tırmandırdı.

Uçak, saat 19.05’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Uçak park pozisyonuna alındıktan sonra polis ekipleri olaya müdahale etti. Saldırgan yolcu, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN