İYİ Parti’ye iki kötü haber: Biri YSK’dan, diğeri de partinin kritik isminden

İYİ Parti’ye iki kötü haber: Biri YSK’dan, diğeri de partinin kritik isminden

İYİ Parti son günlerde önemli gelişmelerle sarsılıyor. İki kötü haber birden! Parti içinde tansiyon yükselmeye devam ediyor. Biri Yüksek Seçim Kurulu'ndan, diğeri parti için önemli isimden...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), partinin Ordu'daki yerel seçimlerin iptal edilmesi talebini reddetti. Aynı zamanda parti içinde de sular durulmuyor; Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

YSK, İYİ Parti'nin Ordu'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde "tam kanunsuzluk" iddiasıyla yaptığı iptal ve yenileme talebini reddetti. Bu karar, partinin seçim sonuçlarına yönelik son umutlarını da ortadan kaldırmış oldu. İYİ Parti, bu itirazı, seçimlerde yaşanan usulsüzlükler ve haksızlıklar gerekçesiyle yapmıştı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN İSTİFA

İYİ Parti'deki tansiyon, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer'in istifası ile daha da arttı. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Demirer, partideki görevlerinden ve üyelikten ayrıldığını açıkladı. İstifa kararını, partide yaşanan stratejik anlaşmazlıklara bağlayan Demirer, özellikle CHP ile olan iş birliği tekliflerinde parti içinde yalnız kaldığını belirtti. Demirer, partinin, siyasi strateji anlamında büyük bir fırsatı kaçırdığını ve kazan-kazan ilkesini göz ardı ettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN