İYİ Parti'den vergi düzenlemelerine eleştiri: Deli dumrul sistemi

İYİ Parti'den vergi düzenlemelerine eleştiri: Deli dumrul sistemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi düzenlemeleri kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, İYİ Parti'den sert eleştiriler geldi. Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Aslan, düzenlemelerin özellikle gençleri olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak, bu durumu "gençlere yönelik ölüm yasası" olarak nitelendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi düzenlemeleri, kamuoyunda geniş tartışmalara neden oluyor. Bakanlık, motokuryelerden vergi alınması, bahşişlerin vergilendirilmesi ve yurt dışı çıkış harçlarının 150 liradan 3 bin liraya çıkarılması gibi birçok konuyu içeren yeni bir öneri paketi hazırlıyor. Bu paket, TBMM'ye sunulacak ve 1 Temmuz'dan sonra tatile girmesi beklenen Meclis'te değerlendirilecek.

Öneri paketi, iktidara yakın medya kuruluşları tarafından "vergide adalet" ve "çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi" gibi başlıklarla duyuruldu. Ancak İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Gençlik Yapılanmasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Aslan, bu paketi eleştirerek "çılgın proje" olarak nitelendirdi. Aslan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i "Deli Dumrul" karakterine benzeterek, bu düzenlemelerin gençleri ve emekçi kesimi hedef aldığını ifade etti.

"GENÇLER İÇİN ÖLÜM YASASI"

Mehmet Aslan, yeni vergi düzenlemelerinin özellikle gençleri olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Motokuryelik ve garsonluk gibi işlerde çalışan gençlerin vergi yüküyle karşı karşıya kalacağını belirten Aslan, bu durumun gençlerin ekonomik olarak daha da zor duruma düşmesine neden olacağını söyledi. Aslan, "Bu uygulamalar zinciri, emeğiyle geçinen milyonları uçuruma sürüklemeyi hedefliyor ama en çok da gençleri. Öğrencilerin, çalışma hayatına yeni başlamış gençlerin üzerindeki vergi yükü ağırlaşacak" dedi.

"DÜNYADA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SİSTEM"

Aslan, Mehmet Şimşek'in vergi düzenlemelerini "motokuryelik yapacaksan vergini öde, bahşişine de ortağım, yurt dışına çıkacaksan da yüksek harç öde" şeklinde tanımlayarak eleştirdi. Bu düzenlemelerin, ekonomik politikalardaki hataların ve yanlış tercihlerin bedelinin halka ödetilmesi anlamına geldiğini savundu. Aslan, "Bu vergi paketini olumlu bir şeymiş gibi sunuyorlar ama aslında olan şey, yanlış ekonomi politikasının sonuçlarının halka fatura edilmesinden başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

"GENÇLİK YAŞASIN"

Aslan, Türkiye'de milyonlarca gencin geleceğe dair umudunu kaybettiğini ve üniversite mezunu gençlerin işsiz kaldığını belirtti. Gençlerin, eğitimleri sırasında ve sonrasında motokuryelik ve garsonluk gibi işlerde çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Aslan, bu yeni vergi düzenlemelerinin gençleri daha da zor durumda bırakacağını ifade etti. Aslan, "Gençlik yaşasın diye bu 'Deli Dumrul' sistemini durduralım" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN