İYİ Parti Ordu Büyükşehir Adayı Yılmaz'dan çarpıcı iddia: Ordu'daki geçersiz oy Türkiye ortalamasının 3 katı

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Adayı Yılmaz'dan çarpıcı iddia: Ordu'daki geçersiz oy Türkiye ortalamasının 3 katı

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, "Geçersiz oy sayısı 98 bin, ortalama olarak baktığımızda Türkiye ortalamasının tam 3 katı" dedi. Yılmaz, Ordu'da yaşanan seçim sürecinde 98 bin geçersiz oyun İYİ Parti lehine olduğunu belirtti ve seçimlerin yenilenmesine olan inancını dile getirdi.

İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, yerel seçimlerde yaşanan usulsüzlükler ve 98 bin geçersiz oy üzerinden yapılan itirazların devam ettiğini açıkladı. Yılmaz, seçim sürecinde yaşananların demokrasi adına kaygı verici olduğunu vurgulayarak, seçimlerin yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

"98 BİN GEÇERSİZ OY İYİ PARTİ'NİN HAKKI"

Yılmaz, Kumru Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, "Geçersiz oy sayısı 98 bin, ortalama olarak baktığımızda Türkiye ortalamasının tam 3 katı! Bu süreçte 4 ilçede itirazlarımız oldu. 98 bin geçersiz oyda İYİ Parti tercihi var. Bu rakam bizim için çok önemli ve bu oyların hakkını sonuna kadar arayacağız," dedi. İYİ Parti olarak, seçim sürecinde yaşanan usulsüzlüklerin altından kalkılmasının mümkün olmadığını belirten Yılmaz, kamuoyunun bu duruma dikkatini çekti.

SEÇİM SÜRECİNDE YAŞANANLAR

Ordu'da yaşanan seçim süreci, İYİ Parti tarafından dikkatle inceleniyor. Yılmaz, "Ünye ve Akkuş'ta yaşanan olaylar ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, usulsüzlüklerin boyutunu gözler önüne seriyor. Bu seçimi, sandıkta ve vatandaşın gönlünde kazandık, kaybetme gibi bir düşüncemiz yok," ifadelerini kullandı.

"ORDU'YA SİYASİ KÖLE MUAMELESİ KABUL EDİLEMEZ"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da, Ordu'da yaşanan seçim sürecine ilişkin, "Ordululara siyasi köle muamelesi yapılmasına rıza göstermeyeceğiz. Seçimlerin iptal edilip yenileneceğine inanıyoruz. Vatandaşımızın haklarını sonuna kadar savunacağız," şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN