İşte memur ve emekliye yapılacak maaş zamları! Zamlara günler kala kulislerden duyuldu

İşte memur ve emekliye yapılacak maaş zamları! Zamlara günler kala kulislerden duyuldu

Zamlara sayılı günler kaldı! Kulislerde konuşulan rakamlar birer birer açıklandı! İşte memur ve emekliye yapılacak maaş zamları...

Türkiye'de milyonlar, 3 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Memur ve emekliler, maaş zammının ne kadar olacağını merak ederken, son bir enflasyon verisi kaldı.

Beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak açıklandı. Bu oranla birlikte emekliler Mayıs ayı itibarıyla yüzde 22,72 enflasyon farkı aldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) anketinde Haziran ayı enflasyon tahmini yüzde 2,52 olarak belirlendi. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, ilk altı aylık enflasyon yüzde 25,81 olacak.

REFAH PAYI GÜNDEMDE YOK

Emekli dul ve yetim maaşı alanlar 5 bin liralık ödemeyi alacak mı? | Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere enflasyon farkı dışında bir refah payı verilmesi konusunda yaptığı açıklamada, "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu yöneltildi. Bakan Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ

Şartları sağlayan herkese PTT'den ödeme yapılıyor! Ödemeler iki ayda bir hesaplara yatıyor - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Kamuoyunda, emeklilerin kök maaşlarına seyyanen zam yapılacağına dair söylentiler dolaşıyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, konuyla ilgili son kulis bilgilerini paylaştı. Milliyet'e konuşan Yılmaz, "Kök maaş olarak tabir edilen aslında kişilerin çalışma hayatı boyunca maaşından kesilen uzun vadeli primler vasıtası ile kanunların emrettiği şekilde bağlanan maaştır. Eğer emekli maaşınız 10 bin TL’nin altında ise aradaki fark Hazine tarafından karşılanmaktadır" dedi.

TEMMUZ ENFLASYON VERİSİ VE BEKLENTİLER

Tediye ödemeleri ne kadar? Kamu işçisi ne kadar tediye ödemesi alacak? 3 taksit halinde yatacak! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Merkez Bankası anketine göre Temmuz ayı enflasyon verisinin yüzde 2,52 oranında olması bekleniyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, 2024'ün ilk yarısındaki enflasyon yüzde 25,81 olacak. Bu durumda, kök maaşları 8 bin TL’nin altında olan emeklilere hissedilir bir maaş farkı gelmeyecek.

KÖK MAAŞLARA ZAM SENARYOLARI

2 bin 354 liraya kadar nakit destek! 18 yaş üzerine veriliyor! SGK'dan düzenli maaş hesaplara yatıyor! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Kamuoyunda iki farklı senaryo konuşuluyor. Birincisi, kök maaşı 10 bin TL’nin altında olan emeklilere seyyanen zam yapılarak maaşlarının 10 bin TL’ye tamamlanması ve ardından yüzde 25,81 oranında enflasyon farkı verilmesi. Bu senaryoda, en düşük emekli maaşı 12.581 TL’ye çıkacak. İkinci senaryo ise kök maaşlara dokunulmayıp, en düşük emekli maaşının 12.500 TL ile 15.000 TL arasında bir seviyeye getirilmesi. SGK Uzmanı Yılmaz, bu ikinci senaryonun daha olası olduğunu düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN