İşte emekliye indirim yapan markalar! SGK’nın emekliye özel sitesinde liste olarak yayınlandı

İşte emekliye indirim yapan markalar! SGK’nın emekliye özel sitesinde liste olarak yayınlandı

Emeklinin yüzünü güldüren indirim haberi geldi. SGK ile emeklilere özel birçok şirket, hastane, kuruluş ve mağaza indirim uyguluyor. İşte, yalnızca emeklileri kapsayan o indirim…

Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim yapılacağının açıklanmasıyla birlikte emekliler indirimli tatil yerlerini merak ederken, kamu kurum kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yeni yıla kadar indirim uygulaması yapacak. Bu kapsamda SGK, internet sitesi üzerinden emeklilere indirim yapacak işletmeleri tek tek paylaştı…

EMEKLİ İNDİRİMLERİ NERELERDE VAR?

Emekliler Yılı kapsamında uygulanacak kamu kurum ve kuruluşlarının uygulayacağı indirimler “emekliler.gov.tr” adresi üzerinden yayınlandı. Bu doğrultuda kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim söz konusu olurken, sendika tesislerinde ise indirim oranı değişiklik gösterebiliyor. Türk-İş’e bağlı Koop-İş ve Tes-İş Sendikası sosyal tesislerinde yüzde 30 indirim, Türk Metal Tesislerinde ise yüzde 40 indirim söz konusu.

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre, Batman'da bir alışveriş merkezinde emekliye %20 indirim yapılırken Daruşşafaka ücretsiz basketbol bileti veriyor.

İndirimler kapsamında Kelkit Belediyesi, su faturasında %15 indirim yapacağını belirtti.

Türk Telekom ve Ttnet %10 indirim ve İşbir Yatak %20 indirim uygulanacağını ifade etti.

Adıyaman'da indirim uygulanan markalar şöyle oldu: Altınyıldız, Safir Aksesuar, Sarar, Morven Giyim, Accord Giyim, Ayakmod %10 indirim yaparken Adil Işık, Seçil Store %15, Safir Saat %30 ve Yemen Kahve %20 indirim uygulayacak.

Ağrı'da Özel İnci Diş, Bayram Gıda, Genç Market, Bengisu Gıda, Temok Market, Özgül Kardeşler %5 indirim yaparken Özel Lena Hastanesi %15 ve Özel Ağrı Tıp Merkezi %20 indirim yapacak.

Amasya'da Özgür Mobilya, Beğendim Mobilya %5, Ahti Turizm-Otel, Metfamer Turizm, Keyif Restaurant, Pabuç Giyim, Çınaraltı Kafe, Bellona Amasya, Bütüner Ev Gereçleri %10, Payidar Restaurant, Yerkan Sigorta %15 ,Zorlu Optik, Tabure Restaurant % 25 ve Payidar Otel, Altayhan Otel emekli-indirim %50 indirim yapacak.

emekliye-indirim-yapan-markalar-1.jpg

EMEKLİYE DESTEK PAKETİ NELERİ KAPSIYOR?

  • KYK bünyesinde yer alan yurtlarda yaz ayı boyunca 1 ay ücretsiz konaklama.
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait tesislerin ücretsiz kullanımı.
  • Kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden kamu görevlilerine yüzde 15 indirim.
  • PTTCELL’in emeklilere özel oluşturduğu paket kapsamında PTT Kargo’da indirim ve TCDD ana hatlarında ise yüzde 10 indirim.
  • TROY’la bankalar ile yapılan protokoller kapsamında fatura ödemesi, eczane ve market harcamalarında üst limit dahilinde giyim mağazalarında indirim uygulanacak.
  • Ayrıca emeklilere şehirler arası yolculuklarda yüzde 20 indirim uygulaması da yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN