İstanbullu istedi İmamoğlu yaptı! İşte Büyük İstanbul Otogarı'nın son hali: Bir müjde daha verildi

İstanbullu istedi İmamoğlu yaptı! İşte Büyük İstanbul Otogarı'nın son hali: Bir müjde daha verildi

İstanbullular istedi Ekrem İmamoğlu gerçeğe dönüştürdü. Bir süredir harabe bir şekilde görünen Büyük İstanbul Otogarı’nın son hali herkesin sevinci oldu. Böyle bir değişime kimse beklemiyordu. İşte Büyük İstanbul Otogarı’nın yeni hali…

İstanbul değişip dönüşmeye devam ediyor. Farklı alanlarda farklı çalışmalar yapılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Bir süredir harabeye dönmüş olan Büyük İstanbul Otogarı büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Otogara el atan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu dönüşüm için çalışmalarını sürdürüyor.

İSTANBUL'UN YENİ DÖNÜŞÜMÜ

Büyük İstanbul Otogarı yalnızca yolcu taşımakla kalmayıp adeta bir AVM'ye dönüşüyor. İçerisinde kütüphane, spor salonu, ses kayıt stüdyosu, Enstitüsü İstanbul İSMEK’i, gençlik ofiste, geçici barınma merkezi, kaptan köşkü, güvenliği ve temizliği ile birlikte köklü bir değişime imza atıyor.

Anasayfa - Büyük İstanbul Otogarı

Otogardaki bağlantı yollarının güçlendirildiği belirtilirken adeta bambaşka bir yaşam alanını da beraberinde getirdiği vurgulandı. 3 etaptan oluşan çalışmalar kapsamında güçlendirme çalışmalarında sona gelindi. -1 kat ve peron katları birbirine bağlayan köprünün depreme dayanıksız olması herkesi tedirgin ederken yenileme çalışmaları ile birlikte köprü adeta yeniden inşa edildi.

Kolon kesitleri 2 katının yükselirken temeller büyütülüp kirişler genişletildi. Alt katta yer alan esnaflar için alternatif alanlar oluşturulurken taşınma işleminin tamamlanması ile birlikte köprünün de son hali ortaya çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN