İnternetten öğrenip yaptı, sosyal medyada satışa çıkardı! 130 nüfuslu köyünden Almanya'ya kadar satılıyor

İnternetten öğrenip yaptı, sosyal medyada satışa çıkardı! 130 nüfuslu köyünden Almanya'ya kadar satılıyor

İnternetten kendi imkanlarıyla öğrenerek yaptı, sosyal medyada satışa çıkardı! 130 nüfuslu köyünden Almanya'ya kadar satış yapıyor...

Bilecik’in İnhisar ilçesine bağlı Koyunlu köyünde yaşayan Derya Kaytan, hobi olarak başladığı amigurumi tekniğiyle ürettiği oyuncaklarla geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Günlük ev işleri ve tarım faaliyetlerinin ardından kalan zamanını değerlendirmek amacıyla 4 yıl önce amigurumiye merak saran Kaytan, bu süreçte binlerce bebek ve hayvan figürlü oyuncak üretti. Ürettiği oyuncaklarla sosyal medya üzerinden Türkiye'nin birçok iline ulaşan Kaytan, Almanya’ya da ürünlerini ihraç etmeye başladı.

AMİGURUMİ OYUNCAKLARLA BÜYÜK BAŞARI

İnternetten öğrendiği amigurumi tekniğiyle 4 yılda binlerce oyuncak ördü

37 yaşındaki Derya Kaytan, Bilecik’in 130 nüfuslu Koyunlu köyünde mütevazı yaşamını sürdürürken, sosyal medya sayesinde amigurumi ile tanıştı. İnternetten izlediği videolarla öğrenmeye başladığı bu örgü tekniğini geliştirerek, ilk olarak bebek, kedi, köpek, tavşan, inek, ayı ve kaplumbağa figürlü oyuncaklar yapmaya başladı. Ürettiği oyuncakların sosyal medya kullanıcıları arasında ilgi görmesiyle birlikte sipariş almaya başlayan Kaytan, kısa sürede büyük bir müşteri kitlesine ulaştı.

TÜRKİYE VE ALMANYA’YA SATIŞ YAPIYOR

Derya Kaytan, gündüzleri ailesiyle birlikte yaklaşık 5 dönümlük seralarında domates, salatalık, biber ve patlıcan gibi tarım ürünleri yetiştiriyor. Akşamları ise organik iplerle çeşitli amigurumi oyuncaklar üretiyor. Kaytan, oyuncak yapmanın kendisine büyük bir keyif verdiğini belirtirken, ilk olarak yaptığı tavşan ve kaplumbağa figürlü oyuncakları Adana’daki bir müşterisine gönderdiğini ve bu satışın özgüvenini artırdığını ifade etti.

Büyük oyuncakları 6-7 gün, küçük oyuncakları 2-3 gün, anahtarlıkları ise bir günde tamamladığını belirten Kaytan, bu süreçte yaklaşık 10 bin civarında örgü oyuncak ürettiğini söyledi. Bilecik, İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Eskişehir gibi birçok ile satış yaptığını dile getiren Kaytan, müşterilerinin talepleri doğrultusunda her türlü hayvan figürü veya farklı eserler yapabildiğini ekledi.

oyuncak.webp

Sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan Almanya’daki müşterilerine de oyuncak gönderdiğini belirten Kaytan, özellikle tavşan figürlü oyuncakların ve anahtarlıkların yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. İnhisar Kaymakamı Elif Nur Saçal’ın ziyaret ederek kendisine destek verdiğini belirten Kaytan, yerel yetkililerin de bu girişimine olumlu yaklaştığını ve daha fazla başarı elde etmesi için destek sunduklarını dile getirdi.

Koyunlu köyü muhtarı Gürol Emir ise Derya Kaytan’ın bu işte daha ileri seviyelere ulaşması için köy halkı olarak destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. Kaytan, çocukluk anılarını hatırlatarak, bu işi yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve ilerleyen dönemlerde daha fazla insana ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN