İmamoğlu'na yönelik 'ahmak davası'na Serkan Özcan'dan sert tepki: Bu dava milletin iradesine darbe girişimidir

İmamoğlu'na yönelik 'ahmak davası'na Serkan Özcan'dan sert tepki: Bu dava milletin iradesine darbe girişimidir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan 'Ahmak Davası'na tepki gösteren danışmanı Serkan Özcan, bu sürecin yalnızca İmamoğlu'na değil, milletin iradesine yönelik bir darbe girişimi olduğunu vurguladı. Özcan, bu davanın siyasi olduğunu ve demokrasi mücadelesinde daha da güçlendiklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı, ekonomist Serkan Özcan, İmamoğlu’na açılan ve kamuoyunda “Ahmak Davası” olarak bilinen davaya ilişkin sosyal medya üzerinden sert bir açıklama yaptı. Özcan, bu hukuki sürecin, yalnızca İmamoğlu’na değil, milletin iradesine karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu belirtti.

Paylaşımında, davanın siyasi olduğuna vurgu yapan Özcan, iktidarın üç seçimdir yenemediği bir siyasi figürü entrikayla devirmeye çalıştığını iddia etti. Yargının tahakküm altına alındığını söyleyen Özcan, iktidarın sandıkta milletin desteğini alamadığı için hukuku bir araç olarak kullandığını dile getirdi.

"DEMOKRASİYİ HİÇE SAYAN BİR SÜREÇ"

Özcan, açıklamasında Türkiye'nin geçmişte yaşadığı siyasi yasaklar ve darbe süreçlerine atıfta bulunarak, Yassıada yargılamalarından 1980 darbesine, 28 Şubat’tan 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar birçok antidemokratik müdahalenin halkın iradesiyle aşıldığını hatırlattı. Özcan, bu sefer de yargı eliyle milletin iradesinin hedef alındığını ve bu davanın tarihe kara bir leke olarak geçeceğini savundu.

"BU SÜREÇ BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK"

Açıklamasında, Özcan, bu hukuki sürecin İmamoğlu’nu ve demokrasiye inananları daha da şevklendireceğini ifade etti. "Kendilerini milletten büyük görenlerin kaderi, büyük bir yenilgidir" diyen Özcan, demokrasi mücadelesinin temelinin milletin iradesi olduğuna vurgu yaptı. Özcan, gerçek demokratların bu yolda hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayacağını belirterek, milletin karşılıksız sevgisiyle bu süreçlerin aşılacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN