Silivri Cezaevi’nden seslenen Ekrem İmamoğlu, hakkındaki soruşturmaları “siyasi operasyon” olarak niteledi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı. İmamoğlu, “Korkma, gel mertçe yarışalım." dedi.
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir açıklama yaptı. Hakkında açılan çok sayıda davayı sıralayan İmamoğlu, bu davaların siyasi saiklerle yürütüldüğünü öne sürerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık bir çağrıda bulundu: “Seni mertçe yarışa çağırıyorum.”
İmamoğlu, paylaşımında, kendisine yönelik yürütülen soruşturmaları “bir avuç hakkaniyetsiz insan tarafından uydurulmuş davalar” olarak tanımladı. Söz konusu davalar arasında Ordu Havalimanı VIP davası, seçim iptali, “ahmak” davası, İBB’de terör bağlantılı personel olduğu iddiaları ve diploma iptali gibi dosyalar yer alıyor.
İmamoğlu'nun paylaşımı:
"Aziz Milletim;
Aşağıda sıralanmış olan davalar kendi koltuk hırsı için; rakibini devre dışı bırakmak, siyasi yasak getirmek ve millet iradesini gasp etmek için bir avuç hakkaniyetsiz insan tarafından uydurulmuş davalardır:
Ordu Havalimanı VIP davası,
Seçim iptal etme davası,
Büyükçekmece davası,
'Ahmak' davası,
'İBB'de 550 terörist var' davası,
Başsavcıya hakaret davası,
Hakkımda usulsüz rapor yazmış bilirkişiye suç duyurusunda bulunmama rağmen benim aleyhime açılan 'bilirkişi' davası,
Diploma iptali,
Boş iddialar, yalan ifadeler ve gizli tanık marifetiyle oluşturulmuş yolsuzluk davası,
Uydurma bağlantı iddiaları ile oluşturulmuş terör davası ve kayyum girişimi,
Ve daha nice mesnetsiz soruşturmalar...
Bütün bu davaların asıl savcısı olan kişiye sesleniyorum;
Seni mertçe yarışa çağırıyorum.
Korkma gel yarışalım.
Sandıkta bu aziz millet kararını versin.
Millet cesaretli ve mert olanı sever.
Var mısın?"
Aziz Milletim;
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) April 6, 2025
Aşağıda sıralanmış olan davalar kendi koltuk hırsı için; rakibini devre dışı bırakmak, siyasi yasak getirmek ve millet iradesini gasp etmek için bir avuç hakkaniyetsiz insan tarafından uydurulmuş davalardır:
????Ordu Havalimanı VIP davası,
????Seçim iptal etme…
İmamoğlu konuyu her zamanki gibi çarpıtma. Hakkında korkunç iddialar olan birisi öncelikle bunlar üzerinden kendisini savunur. Zannederim savunacak bir şeyin yok, bunun için polemik peşindesin. Erdoğan sana cevap vermez, çünkü verse ''Yargıyı etkilemek istiyor'' diyeceğinizi en iyi o biliyor.
Yanıtla (3) (7)İmamoğlu önce üniversiteyi kazanıp bitirmesi gerekir. Yapması gereken kodeste oturup üniversite sınavlarına hazırlanıp açık öğretimi kazanabilirse dört yıl sonra aday olabilir.
Yanıtla (8) (20)Niye birileri gibi hiç kimsenin görmediği ama olduğu iddia edilen bir diploma olsa olmaz mı?
Yanıtla (7) (2)Parsel parsel satanlara bırak dava açmayı ifadeye bile çağırmayan mevcut adalete kim güvenir? Tek bir iktidar partisi siyasetçisi yargılandımı ki de İmamoğlu yargılanıyor. Milletin iradesine ipotek koymazsınız. Milletin seçtiğini ancak milllet koltuğundan alır.
Yanıtla (7) (2)k.okuru: Lise diploması ile olmaz.sonra aklan,2033 bekle"kim öle,
Yanıtla (9) (18)kimkala"
Hırsızlık, yolsuzluk, parayla diploma ve mertlik!!!
Yanıtla (7) (19)Ne konuştuğundan haberi bile yok. Otur derdine yan.
Yanıtla (6) (17)Ekrem işi gargaraya getiremeyeceksin. Önce hesap ver. Belediye kaynaklarını kendi şirketine aktardın mı? Paravan şirketler kurup rüşvet çarkı kurdun mu? Verdiğin ihaleler tek tek inceleniyor. Cumhurbaşkanını muhatap alıp olayı siyasi bir yöne çekmen de traji komik. Erdoğanın demokrasi mücadelesi seni yüz kere cebinden çıkarır atar. Senin olayın mahkemelik. Lütfedip cevap gönder millete. Senin kitlene benzemeyiz her söylediğini alkışlayacak. Bu sefer iş başka. Adli bir olay var.
Yanıtla (7) (19)Sayın Akparti genel başkanı, bugüne kadar hiçbir siyasi rakibi ile televizyon yayınında bile karşı karşıya gelmemiştir. Bu çağrının cevap bulacağını zannetmiyorum. Ama, millet nezdinde galip bellidir.
Yanıtla (18) (3)