İlk deprem orada olacak, boydan boya kırılacak! Deprem uzmanından korkutan açıklama: O tarihe kadar vakit var...

İlk deprem orada olacak, boydan boya kırılacak! Deprem uzmanından korkutan açıklama: O tarihe kadar vakit var...

Deprem uzmanından korkutan açıklama geldi. İlk depremin o bölgede yaşanacağını söyleyerek, boydan boya kırılacağını işaret etti. Tedbirlerin alınması konusunda uyarı yapılırken, fazla zamanın da kalmadığı paylaşıldı. İşte o bölge...

Deprem kuşağında yer alan Türkiye için yeni uyarılar geldi. Uzman isimden gelen açıklamalara göre, ilk deprem o bölgede olacak. Boydan boya kırılacağı belirtilirken, ikinci depremin daha büyük olacağı açıklandı. Deprem için zaman kalmadığı söylenirken, hazırlıkların ve tedbirlerin alınması gerektiğinin altı çizildi.

MARMARA BÖLGESİ'NDE BEKLENİYOR

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı geldi. Kahramanmaraş depremi sonrası yaptığı açıklamalarla dikkat çeken uzman isim, Marmara Bölgesi'ni ele aldı. Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük depremle alakalı açıklamalarda bulundu. Ekolhaber'e yaptığı açıklamalarda, riskin yüksek olduğu ilçeleri tek tek listeledi. Bölgede beklenen iki büyük depremi işaret ederek, depremlerin büyük olacağını da vurguladı.

170320230836404776841.webp

İLK DEPREM O BÖLGEDE GERÇEKLEŞECEK

Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük depremin ilk olarak İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde gerçekleşeceğini paylaştı. Bu bölgede yaşanabilecek depremin 6.4 - 6.7 büyüklüğünde olmasını beklediğini söyleyerek, "Küçükçekmece'nin 7 kilometre derinliğinde meydana gelecek" ifadelerini kullandı.

Depremin meydana geldiği kırıkların doğu - batı yönünde olacağı belirtildi. Ercan'ın açıklamalarına göre, Kınalı Ada'dan başlayan kırık Büyükçekmece Mimarsinan'a kadar uzanacak.

5f421e645542850494774994.webp

İKİNCİSİ DAHA BÜYÜK OLACAK

İstanbul'da beklenen ikinci büyük depremin ise daha büyük olacağı paylaşıldı. Marmaraereğlisi önünde gerçekleşmesi beklenen büyük depremin 7.0 - 7.2 büyüklüğünde olması bekleniyor. Marmaraereğlisi'nden Saros Körfezi'ne kadar uzanacağını söyleyen Ercan, "Bu deprem Tekirdağ bölgesini ciddi şekilde etkileyecek" ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN DEPREM OLACAK?

Marmara Bölgesi'ndeki son depremin 1999 yılında gerçekleştiğinin altı çizildi. Yakın zamanda büyük bir deprem gerçekleştiği için aynı bölgede kısa süre içerisinde bir başka depremin olmayacağı paylaşıldı. Ercan'ın açıklamalarına göre, "Bu depremler 2045'ten önce olmayacak, hatta 2150'ye kadar gecikebilir" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN