Heniyye’den TBMM'de konuşması için çağrıda bulunan Davutoğlu'na teşekkür: Netanyahu ve ABD Kongresi'ne cevap için en doğru yer

Heniyye’den TBMM'de konuşması için çağrıda bulunan Davutoğlu'na teşekkür: Netanyahu ve ABD Kongresi'ne cevap için en doğru yer

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmada alkışlanmasına tepki gösteren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Filistin temsilcisi olarak İsmail Heniyye’nin Meclis’te konuşmasını talep etmişti. Heniyye, Davutoğlu’nun yaptığı çağrının ardından telefonla arayarak teşekkür etti. TBMM Genel Kurulu’nda dünyaya hitap etmekten büyük onur duyacağını söyleyen Heniyye, TBMM’de yapacağı konuşmanın soykırımcı Netanyahu’ya ve ABD Kongresine en iyi cevap teşkil edeceğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Başbakan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer parti liderlerine Gazze’de katledilen masumların sesi olmak üzere Filistin temsilcisi olarak İsmail Heniyye’nin Meclis’te konuşması için çağrıda bulunmuştu.

Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrının ardından Gazze’deki bölgesel yönetimin ve Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Davutoğlu’nun telefonla arayarak teşekkürlerini iletti.

'NETANYAHU VE ABD KONGRESİNE CEVAP İÇİN DE EN DOĞRU MEKAN TBMM'

Görüşmede TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye’ye ve dünyaya hitap etmekten büyük onur duyacağını söyleyen Heniyye, TBMM’de yapacağı konuşmanın soykırımcı Netanyahu’ya ve ABD Kongresine en iyi cevap teşkil edeceğini, böylesi bir cevap için de en doğru mekanın TBMM olduğunu belirtti.

Heniyye, Gazze halkına vermiş olduğu desteklerden dolayı Davutoğlu ve Sayın Temel Karamollaoğlu’na Gazzeliler adına teşekkürlerini iletti.

'TBMM’NİN İSTİKLAL MÜCADELESİ BÜTÜN MAZLUM MİLLETLERE AİT'

Sayın Davutoğlu da Heniyye'ye TBMM’nin yürüttüğü İstiklal mücadelesinin sadece Türk milletine değil bütün mazlum milletlere ait olduğunu, yaşanan soykırım karşısında bir insanlık onuru mücadelesi veren Gazzeli ve Filistinlilere siyasi görüşleri ne olursa olsun TBMM’de bulunan bütün partilerin ve üyelerin destek vermekte olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere TBMM Başkanı ve bütün siyasi partilerin bu çağrıya olumlu cevap vereceklerine inandığını ifade etti.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN