Hem Ankara’ya hem İstanbul’a yakın! Rus, Japon, Çin akını bitmek bilmiyor! Kimse uğramadan geçemiyor, keşfeden her yıl gidiyor

Hem Ankara’ya hem İstanbul’a yakın! Rus, Japon, Çin akını bitmek bilmiyor! Kimse uğramadan geçemiyor, keşfeden her yıl gidiyor

Türkiye birbirinden güzel şehirleriyle yerli ve yabancı turistlerin odak noktası oluyor. Rus, Japon, Çin akını bitmek bilmiyor, kimse o şehre uğramadan geçemiyor. Ankara ve İstanbul'a olan yakınlığı ile biliniyor yediden yetmişe herkesin ucuz tatil adresi oluyor. İşte en güzel tatilin en keyifli rotası…

Deniz, tarih, kültür, doğa… Turistlerin aradığı bütün güzellikler o şehirde yatıyor. Karadeniz'in parlayan incisi Bartın, son yıllarda turizmin gözde şehri haline dönüştü. 9 günlük Bayram tatilinde bile yaklaşık 700 bin turisti ağırlayan Bartın tarihi bir rekora imza attı. Batı Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Bartın, Bolu, İstanbul, Ankara gibi şehirleri olan yakınlığı ile de birçok kişinin tercihi oluyor. Son yıllarda çok sayıda Rus, Çinli ve Japon turistler de tercihini Bartın'dan yana kullanıyor. İşte en güzel tatilin en keyifli rotası…

KARADENİZ'İN PARLAYAN YILDIZI

Fatih Sultan Mehmet'in sefere çıktığında gördüğü ve ”Lala, lala Çeşm-i cihan bu mu ola” diyerek hayran kaldığı dünyanın göz bebeği şehri Bartın, Amasra ilçesiyle her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor. 6.600 nüfuslu şehirde şirinliği ile herkesi büyüyor.

bartin-liman.jpg

2023 yılında 7000 kişi ile rekora imza atan Bartın, Rus turistler ile ilçeyi şenlendirdi. Karadeniz'in sevilen şehirleri Trabzon, Samsun, Ordu gibi büyük şehirleri geride bırakan Bartın Türkiye genelinde Alanya, Bozcaada, Kars gibi turizm kentlerini de geçerek 9. sıraya yerleşti.

ŞEHİRLERİN ORTAK BULUŞMA NOKTASI

Karadeniz'in sessiz sakin sahil kentlerinden biri olarak görülen Amasra, UNESCO dünya mirası listesinde yer alan sakin şehir olarak bilinen Safranbolu'nun güneyinde tarihi güzellikleri ile bilinen Cide ve İnebolu ilçelerinin de doğusunda yer alıyor. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi ve Ereğli ilçesi gibi Karadeniz'in Gözde şehirlerinin de batısında yer almaktadır. Safranbolu'ya gelen Japon ve Asyalı turistlerin mutlaka uğradığı noktalardan biri olan Amasra, Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

bartin-amasra.jpg

2 haftada bir tek gemi ile seferler düzenlenirken önümüzdeki günlerde yabancı turistleri taşıyan gemi sayısında artış bekleniyor. Rusların Karadeniz'de en beğendiği durak haline dönüşen Amasra, yat ve yelken turizminde de önemli bir nokta haline dönüşüyor.

amasra.jpg

Ankara, Bursa, İstanbul, Samsun, Kastamonu, Sinop, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu gibi şehirleri olan konumu ile bilinen Amasra yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemediği nokta haline dönüşüyor. Sessiz ve sakin bir ortamı bulunan Amasra'yı kafa dinlemek için tercih eden turistler stres atarak tertemiz denizin tadını çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN