Halil Falyalı cinayetinde karar açıklandı

Halil Falyalı cinayetinde  karar açıklandı

Kuzey Kıbrıs’ta mafya lideri Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı. Mahkeme, Ömer Tunç'a ömür boyu, Veysel Sare'ye 35 yıl, Musa Çiçek'e ise 20 yıl hapis cezası verdi.

Kuzey Kıbrıs’ta 8 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şoförü Murat Demirtaş ile birlikte öldürülen mafya lideri Halil Falyalı cinayetiyle ilgili davada mahkeme kararını açıkladı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ KARARINI VERDİ

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, olağanüstü güvenlik önlemleri altında sanıklara cezalarını açıkladı. Sanıklardan Ömer Tunç ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, Veysel Sare 35 yıl ve Musa Çiçek ise 20 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, sanıkların “planlayarak adam öldürme” suçundan mahkum edildiğini belirtti.

Duruşmada, polis ve özel harekat ekipleri mahkeme binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sanıklar, Özel Harekat koruması altında cezaevinden araçlarla mahkemeye getirildi ve yoğun güvenlik tedbirleri altında duruşma salonuna alındı.

CİNAYETİN PLANLI GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ VURGULANDI

Mahkeme Başkanı Banu Soyer, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet, kararlarını açıklarken sanıkların planlayarak cinayeti işlediklerine dikkat çekti. Başkan Soyer, sanıkların cinayetten vazgeçme imkanı varken eylemlerine devam ettiklerini belirtti. Sanıkların, Falyalı ve Demirtaş’ın otelden çıkış saatini hesaplayarak Çatalköy’e hareket ettiklerini ve burada cinayeti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sanık Ömer Tunç’un cinayeti bizzat gerçekleştirdiğine ve bu sebeple daha ağır bir cezaya çarptırıldığına vurgu yapan Soyer, diğer sanıklar Veysel Sare ve Musa Çiçek’in de cinayete iştirak ettiklerini ifade etti. Mahkeme heyeti, “planlayarak adam öldürme” suçunun ömür boyu hapis cezası öngören en ağır suçlardan biri olduğunu belirtti. Soyer, “Herkesin yaşam hakkı vardır ve yaşam hakkı en temel insan hakkıdır” dedi.

DAVANIN ARKA PLANI

Olay, Kuzey Kıbrıs’ın Girne şehrinin Çatalköy mevkiinde, 20 Temmuz Caddesi üzerinde 8 Şubat 2022 günü saat 18.45 sıralarında gerçekleşti. Mafya lideri Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş, uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Falyalı hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Cinayet sonrasında Türkiye’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla bağlantılı oldukları ileri sürülen kişilere yönelik operasyonlar düzenledi. Şubat 2022'de yapılan üç ayrı operasyonda toplamda 8 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanırken; Metin Süs ve iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istenildi. İddianamede diğer 4 şüpheli için ise “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme” ve “suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak” suçlarından 32 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Davanın görüldüğü Girne Ağır Ceza Mahkemesi, olağanüstü güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Polis ekipleri, mahkeme binası çevresinde geniş çaplı önlemler aldı ve sanıklar Özel Harekat koruması altında cezaevinden araçlarla mahkemeye getirildi. Mahkeme salonunun bulunduğu cadde, duruşma süresince araç trafiğine kapatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN