Hakkında infaz emri verilen Murat Ağırel canlı yayında açıkladı: Talimat Ankara'dan verildi

Hakkında infaz emri verilen Murat Ağırel canlı yayında açıkladı: Talimat Ankara'dan verildi

Geçtiğimiz gün bir video ile açıkça ölüm tehdidi aldığını açıklayan gazeteci Murat Ağırel, olaya ilişkin detayları paylaştı. İnfaz emrinin Ankara'dan verildiğini söyleyen Ağırel, "'Ülkede bir vekil sana bunu ihale etti' diyor. Kim bu vekil? Ankara'dan biri bunu istemiş karşı tarafa bildirmiş. O önce kabul etmiş sonra vazgeçmiş" derken, "Beni mafya grubundan biri aradı. 'Bu emir bana geldi ama ben yapmayacağım sana bunu yapacaklar' dedi. Açık açık söyledi" şeklinde konuştu.

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoda kendisine yönelik açık bir ölüm tehdidi aldığını açıklamıştı. Ağırel, bu tehditlerin daha önce aldığı benzer uyarıların bir devamı olduğunu belirtti ve durumu yetkililere bildirdiğini ifade etti.

Murat Ağırel, geçtiğimiz gün X hesabından yayınladığı videoda, sosyal medya üzerinden kendisine gönderilen bir videoda ölüm ihalesi açıldığının ve infaz emrinin verildiğinin açıkça belirtildiğini söyledi. Ağırel, "Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim" dedi. Konuyla ilgili daha fazla bilgi vermek üzere Halk TV’de Şule Aydın’ın sunduğu Kayda Geçsin programına konuk olan Ağırel, ayrıntıları açıkladı.

'BİR MAFYA GRUBU ARADI AÇIKÇA SÖYLEDİ: EMİR ANKARA'DAN'

İnfaz emrinin Ankara'dan verildiğini söyleyen Murat Ağırel, "Benim ismimi boş verin. 'Ülkede bir vekil sana bunu ihale etti' diyor. Kim bu vekil? Ankara'dan biri bunu istemiş karşı tarafa bildirmiş. O, önce kabul etmiş sonra vazgeçmiş. İki ay önce beni mafya grubundan biri aradı. 'Bu emir bana geldi ama ben yapmayacağım sana bunu yapacaklar' dedi" şeklinde konuştu.

'VİDEOYU ÇEKEN OSMANLI OCAKLARI KURUCUSU'

Ağırel, olayın ardından başına gelenlerin sıradan bir gazetecinin karşılaşabileceği durumlar olduğunu ve sürekli olarak tehditler aldığını belirtti. Ağırel, "Bir grup çatışması var ve videoyu çeken kişinin Seven Grubu ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği Mahsun Kuruçay isimli bir kişi olduğunu duyuyoruz" dedi. Kuruçay’ın İzmir’de Osmanlı Ocakları’nın kurucusu olarak bilindiğini ekledi.

Ağırel, videoyu çeken kişinin yalan söylüyor olabileceğini, ancak tehditlerin ciddiyetini göz ardı edemeyeceklerini belirtti. "Emniyet bu konuda bilgi sahibi ancak hala hiçbir adım atılmadı" diyen Ağırel, savcılığın da dosyayı kapatmaya çalıştığını iddia etti. Savcılık, kamera kayıtlarını toplamadı ve tehditlerle ilgili yeterli önlem alınmadığını ifade etti.

'PARTİLER BENİMLE İLETİŞİME GEÇTİ'

Ağırel, olayın ardından kendisine çeşitli siyasi figürlerin destek verdiğini, AK Parti, İYİ Parti ve diğer partilerden yetkililerin kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi. Ancak, Ağırel, bu desteklerin yeterli olmadığını ve kamuoyunun bu durumu dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Ağırel, "Bu kişilerin arkasında büyük paralar, uyuşturucu baronları ve çeşitli rant grupları olabilir. Ancak bizim arkamızda sadece halk var" şeklinde konuştu. Ayrıca, tehditlerin ve infaz emirlerinin arkasında kimlerin olduğunu sorguladığını ve devletin bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini belirtti.

'İHBAR ETTİM AMA KARŞILIĞI YOK'

Durumu ihbar ettiğini ama bir karşılığını göremediğini söyleyen Ağırel, "Bunu beyaz ediyorum ama karşılık alamıyorum. Savcılık evin önündeki kamera kaydını almadı. Görevini yapanlara saygımız sonsuz ama sana bir iddia gelmiş. Bakanlar gerekeni yapacağız demiş ama savcı dosyayı kapatmak için her şeyi yapıyor. Evimi izlemeye gelenler var. Video çekiyorum emniyet müdürünü arıyorum geliyorlar 'onlar içki içenlermiş' diyor. Ben her gece 3/4 te uyuyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN