Hakan Fidan: Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu

Hakan Fidan: Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu

Dışişleri Bakanı Fidan, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timco Mucunski ile düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki soykırımın baş sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timco Mucunski ile Ankara'da bir araya geldi. İki bakan, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Fidan'ın gündeminde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki artan gerilim vardı.

Gazze'deki durumu "vahşet" olarak nitelendiren Fidan, İsrail'in saldırılarının sadece Gazze ile sınırlı kalmadığını, Batı Şeria'ya da sıçradığını ve Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonların bölgedeki durumu daha da tehlikeli hale getirdiğini vurguladı.

'SOYKIRIMIN BAŞ SORUMLUSU NETANYAHU'

Fidan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sert bir dille eleştirerek, "Yaşanan soykırımın baş sorumlusu Netanyahu'nun kendisidir. İktidarda kalma uğruna ölüm ve dehşet saçmaya devam ediyor" dedi. Fidan, Netanyahu'nun ateşkese yönelik tüm girişimleri sabote ettiğini ve müzakerelerde sürekli yeni şartlar öne sürerek süreci tıkadığını belirtti.

İsrail iç kamuoyunun bile Netanyahu'ya karşı isyan etmeye başladığına dikkat çeken Fidan, uluslararası topluma da önemli bir çağrıda bulundu. "Uluslararası camia, Netanyahu'yu durdurmak zorundadır. Katliama sessiz kalmak, bu suça ortak olmakla eş anlamlıdır" ifadelerini kullanan Fidan, dünya liderlerini İsrail'in saldırılarına karşı net bir duruş sergilemeye davet etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN