Geçen sene 50 kuruşa kimse almadı bu yıl fiyat arttı, talep patladı! O ülkeler istiyor tırlarla gönderiliyor

Geçen sene 50 kuruşa kimse almadı bu yıl fiyat arttı, talep patladı! O ülkeler istiyor tırlarla gönderiliyor

Adana’nın Kozan ilçesinde bu yıl da hasat heyecanı başladı. Bölgede bin bir emekle üretilen ürünü, geçen sene 50 kuruşa kimse almadı bu yıl fiyat arttı, talep patladı. İşte, birçok ülkeye tırlarla gönderilen ürünün hasat süreci…

Adana'nın Kozan ilçesinde hasadı başlayan limon, Avrupa ve Asya’ya gönderilmek üzere tırlara yüklendi. Geçtiğimiz yıl bahçelerde alıcı bulamadığı için dökülen limonların kilogramı, bu yıl 8 ile 15 lira arasında satışa sunuluyor.

Kozan'da limon hasadının başlamasıyla birlikte, geçen sene 50 kuruşa alıcı bulamayan çiftçiler için bu yıl durum oldukça farklı. Onur Tandoğan, “Çok şükür şu an Avrupa olsun, özellikle Balkan devletleri, Orta Doğu ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinden alıcı buluyoruz,” şeklinde konuştu.

adana-kozanda-limon-hasadi-1.jpg

REKOLTE BEKLENTİSİ DÜŞÜK

Bu yıl yaşanan aşırı sıcak havalar nedeniyle bahçelerde rekolte kaybı yaşandığını belirten Tandoğan, “Bu yıl rekolte beklenenden düşük. 50 dekarlık bir enter donat cinsi limon bahçesindeyiz ve bugün hasada başladık. İlk tırımız doldu. Aslında 250 ton çıkması gereken yerde sadece 100 ton limon aldık,” dedi.

adana-kozanda-limon-hasadi-2.jpg

TALEP ARTTI

Tandoğan, “Kozan limonu eskiden yalnızca Rusya’ya ihraç edilirdi. Şu an Avrupa, Balkan devletleri, Orta Doğu ve Türk cumhuriyetlerinden çok sayıda alıcı buluyoruz. Limonun cinsine ve kalitesine göre kilosu 8 ile 15 lira arasında değişiyor,” ifadelerini kullandı.

adana-kozanda-limon-hasadi-3.jpg

“BU SENE DEĞERİNİ BULDU”

Tandoğan, “Bu sene bence değerini buldu. Herkes kazansın; çiftçi, ihracatçı, tüccar ve işçi için bereketli bir yıl olsun inşallah,” diyerek sözlerini tamamladı.

adana-kozanda-limon-hasadi-4.jpg

Adana Kozan'da limon hasadı, hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de ihracat potansiyeli ile dikkat çekiyor. Çiftçilerin yaşadığı zorluklar, bu yıl daha iyi fiyatlarla karşılandığı için umut verici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN