FETÖ soruşturmasında el konulmuştu: TMSF'ye devredilen 643 şirket eski sahiplerine iade edildi

FETÖ soruşturmasında el konulmuştu: TMSF'ye devredilen 643 şirket eski sahiplerine iade edildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında TMSF'ye devredilen 643 şirket, eski sahiplerine iade edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalar kapsamında TMSF'ye devredilen 643 şirket eski sahiplerine iade edildi. Ekonomim gazetesi yazarı Vahap Munyar, bu bilgiyi TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş ile yaptığı röportajda aktardı.

Munyar’ın yazısına göre, darbe girişiminden sonra 1371 şirketin kayyımlık görevi TMSF’ye devredildi. Şu anda TMSF, Türkiye genelinde 32 ilde toplam 994 şirkette kayyım olarak görev yapıyor. Ayrıca, 82 şirkete “pay kayyımı” ve 93 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyım olarak atanmış durumda.

Mahkeme kararlarıyla kayyımlık kararı kaldırılan ve eski sahiplerine iade edilen şirketler arasında Adana'dan Karteks Tekstil, Nazilli'den Uğur Soğutma, Gaziantep'ten Hasırcı Tekstil, Işık Ahşap, İstanbul'dan Fi Yapı İnşaat, Muğla'dan Çobanlar Mermer ve Samsun'dan Tozlu Tekstil bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN