Evini kiraya veren ev sahipleri artık bunu yapmak zorunda! Uymayan ev sahibine ceza kesilecek

Evini kiraya veren ev sahipleri artık bunu yapmak zorunda! Uymayan ev sahibine ceza kesilecek

Ev sahipleri dikkat! Evini kiraya verenler artık bunu yapmak zorunda olacak! Bu kurala uymayan ev sahibine ise ceza kesilecek...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira sözleşmelerinin yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Yılmaz, kira kontratlarının 4 ay içinde e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirileceğini belirterek, bu yeni düzenlemeyle birlikte kira işlemlerinin dijital platforma taşınacağını duyurdu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN 'E-KİRA KONTRATI' DÖNEMİ BAŞLIYOR

E-Devlet'te yeni hizmet! Kira kontratları yıl sonuna kadar yapılabilecek

Cevdet Yılmaz’ın açıklamasına göre, kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılmasına imkan tanıyacak sistem, kira piyasasının şeffaflığını artırmayı ve kiracı ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bu sistem sayesinde kira artışlarının kontrol altına alınması ve kira sözleşmelerinin tüm aşamalarının elektronik imza ile e-Devlet üzerinden yapılması mümkün olacak. Böylelikle, konut piyasasında daha güvenilir ve şeffaf bir süreç oluşturulması planlanıyor.

MERKEZİ TAKİP SİSTEMİ İLE KİRA SÖZLEŞMELERİNE YENİ DÜZEN

Kira Artış Hesaplama 2024 Kira Zam Oranı - Hayat Gazetesi Ordu

Yeni uygulama ile kira sözleşmeleri Merkezi Takip Sistemi’ne entegre edilerek, kayıt dışılığın önüne geçilecek. Hem kiracılar hem de ev sahipleri için şeffaf bir piyasa oluşturulacak ve kira sözleşmelerinin güvence altına alınması sağlanacak. Ayrıca, e-Devlet üzerinden yapılacak olan bu işlemlerle birlikte, fahiş kira artışlarının da engellenmesi hedefleniyor.

E-KİRA KONTRATI UYGULAMASI NASIL İŞLEYECEK?

Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor | Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın duyurusunun ardından, e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapma sürecinin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. Sektör temsilcilerinin açıklamalarına göre, yeni düzenleme kapsamında kira kontratları doğrudan ev sahibi veya yetkilendirdiği gayrimenkul danışmanı tarafından e-Devlet üzerinden yapılacak. Bu süreçte kiracı ve varsa kefiller de elektronik imza atarak sözleşmeyi onaylayabilecek. Uygulama, 81 ilde zorunlu olacak ve bu kurala uymayan ev sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN